Organizatori odgovorili Vesiću: Ko će da plati štetu koju ste vi napravili

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2023, 15:10

Organizatori odgovorili Vesiću: Ko će da plati štetu koju ste vi napravili

Kada odgovorni iz vlasti plate za sva svoja nedela u poslednjih 11 godina, biće plaćena i šteta koja je nastala zbog blokade pruge, poručili su organizatori protesta ministru Vesiću. Kažu da je vlast sama iznudila blokadu pruge jer ne reaguju na zahteve sa protesta, niti na prugu koja preseca centar grada i svakodnevno ugrožava Nišlije.

"Sve je do njih"; foto: Jelena Mišić Jedan od organizatora protesta "Srbija protv nasilja", narodni poslanik Đorđe Stanković kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je ministar Goran Vesić znao da planiraju blokade i da je mogao to da spreči ispunjavanjem zahteva. Ističe da se građani Srbije 11 godina suočavaju sa nasiljem i da i to "neko mora da plati".

Da su radili svoj posao ta pruga ne bi bila u centru grada, ne bi bilo opasnosti od izlivanja opasnih materija, ne bi grad bio blokiran svaki put kad prolazi voz. Sve je do njih i u ovom slučaju postoji račun koji nije na nama da platimo već će oni morati da ga plate. Mi naše račune plaćamo sa kamatom torture, vređanja i pritisaka, a njima će račun koji će ispostaviti narod - kaže Stanković.

"Blokada je iznuđena"; foto: Jelena Milošević I narodna poslanica Jelena Milošević poručila je Vesiću da će ogranizatori, među kojima je i ona, platiti štetu kada i odgovorni iz režima “plate za sve što su uradili u poslednjih 11 godina”. Ona kaže da pruga svakodnevno ugrožava građane jer su spuštene rampe u Nišu česta slika.

Pitam ministra Vesića ko će da odgovara zbog vozova koji iskaču iz šina i nikad ne stignu do odredišta? Ko će da odgovara za izgubljene ljudske živote u Međurovu, na neobezbeđenim pružnim prelazima, za iskliznuće u Pirotu? Ko će da plati zbog vozova koji godinama ne saobraćaju zbog rekonstrukcije pruge i tradicionalno kasne zbog loše infrastrukture? Blokada je iznuđena jer ne reaguju ni na zahteve ni na prugu koja decenijama ugrožava ljudske živote - ističe Milošević.

Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je naložio železničkim preduzećima da procene štetu koju su pretrpeli zbog blokade međunarodne pruge kod Niša i da upute zahtev organizatorima da tu štetu plate.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.