Opštinsko veće usvojilo budžet

Izvor: JUGpress.com, 16.Dec.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinsko veće usvojilo budžet

BUJANOVAC

Budžet opštine Bujanovac za narednu godinu iznosiće 1,16 milijardi dinara, stoji u nacrtu budžeta koji je danas usvojen na sednici Opštinskog veća. Budžet po prvi put premašuje milijardu dinara, a u istom iznosu su planirani i rashodi.

Prihodi, u najvećem delu dolaze od transferovanih sredstava iz republičkog budžeta – 315 miliona dinara, odnosno 27 odsto.

Budžetom je predviđeno i povećanje plata zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za 5 odsto, dok će radnicima Doma kulture, biblioteke i PU „Naša radost“ plate biti uvećane za 10 odsto.

Po rečima načelnika Odeljenja za finansije, Bobana Pavlovića, novina je i to što će svi prihodi indirektnih budžetskih korisnika sada ići u opštinski budžet.

„Potrebe su, kao i svake godine, veće nego mogućnosti, ali trudili smo se da sagledamo prioritete“, rekao je predsednik opštine Šaip Kamberi tokom diskusije.

Velikih razlika u odnosu na aktuelni budžet nema, kako je objasnio Kamberi – za razvoj preduzetništva je namenjeno 5 miliona više, ukupno 15 miliona dinara, „jer  ulaganje u malu privredu omogućava otvaranje novih radnih mesta“.

Na drugoj strani, za poljoprivredu su smanjena sredstva na 20 miliona dinara, sa ovogodišnjih početnih 23 miliona, odnosno 32,5 nakon oktobarskog rebalansa.

„Smatrali smo da je ovaj iznos dovoljan, s obzirom na veliku finansijsku podršku poljoprivrednicima u ovoj godini – računamo da je veliki broj njih već nabavio potrebnu opremu“, obrazložio je Kamberi razlog za smanjenje.

Manje sredstava je izdvojeno i za projektno finansiranje medija – umesto ovogodišnjih 7 miliona iznos je pao na 5 miliona dinara.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić je naglasio da je izrada budžeta bila težak zadatak imajući u vidu otežavajuće okolnosti, kao što su racionalizacija u javnom sektoru, gašenje Direkcije za izgradnju, jednom rečju – restrikcije na svim nivoima.

„Apetiti korisnika budžeta su veliki, trudili smo se da udovoljima svima sa ovim ograničenim sredstvima. Ovo je realan, ali i podsticajan budžet, ulagaćemo i više nego do sad u malu privredu, jer svako novootvoreno radno mesto za nas je veliki plus“, rekao je Arsić.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.