Opština Blace raspisala konkurs za unapređenje poljoprivrede

Izvor: juGmedia, 02.Nov.2013, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Blace raspisala konkurs za unapređenje poljoprivrede

BLACE – U okviru programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Opština Blace raspisala je konkurs za raspodelu sredstava iz budžeta namenjenih za finansiranje razvoja i unapređenja voćarstva, povrtarstva, ratarstva i stočarstva.Podsticaji se koriste za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje, kao i prerade poljoprivrednih proizvoda. Pravo na korišćenje sredstava imaju fizička lica – nosioci poljoprivrednog gazdinstva i obrazovne ustanove, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ukoliko su upisane u registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu i imaju prebivalište u naseljima opštine Blace, kao i druge institucije koje ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

Finansijska sredstva iz budžeta biće upotrebljena za nabavku specijalizovane poljoprivredne mehanizacije,nabavku i čuvanje kvalitetnih priplodnih grla,premije osiguranja za useve, subvencionisanje kamate namenskih kratkoročnih poljoprivrednih kredita,unapređenje razvoja gazdinstava u skladu sa dobrom poljoprivrednom i proizvođačkom praksom, veštačko osemenjivanje krava i drugo.

Konkurs je otvoren do 25. novembra a  više informacija i konkursnu dokumentaciju moguće je dobiti u Opštinskoj upravi.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.