Izvor: KMnovine.com, 07.Okt.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oplakivanja mrtvih štetočina nad živom Srbijom

Srbija danas gotovo da je sama sebi neprepoznatljiva po obliku (teritoriji), jeziku, kulturi, veri, moralu, uređenju i svemu što odlikuje jedan narod i državu.
...

Prosto je zapanjujuće koliko su Srbi skloni amneziji. Kako nas koja muka pritisne, tako nostalgično bacamo pogled u prošla vremena vaskrsavajući sve čega se dosetimo samo da bi zadržali svoju ulogu narikače, valjda očekujući da će nekoga ganuti taj kobni usud pa će nam ponuditi spasenje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << iz samilosti.

I mada se decenijama, mogla bih reći čak i vekovima, naši neprijatelji i njihovi ciljevi nisu promenili a njihov dobro osmišljeni plan sve krupnijim korakom grabi ka cilju, mi vaskrsavamo njihove plaćenike i poltrone i idealizujemo ih kao svoje velike heroje. 

"Jer svako zlo koje se upokojilo, eto, diže se iz mrtvih i kanonizuje".
Srbija danas gotovo da je sama sebi neprepoznatljiva po obliku (teritoriji), jeziku, kulturi, veri, moralu, uređenju i svemu što odlikuje jedan narod i državu. Umesto da nam takva slika ukazuje na sve ono što smo izgubili i navede na razmišljanje o uzroku takvog sunovrata kako bi bolje osmislili način za zaustavljanje pada i povratak izgubljenih vrednosti, opet se odnekud začuše te silne narodne narikače oplakujući nekakvog Tita, nekakvog Slobu i njima slične, ignorišući u potpunosti veliku ulogu upravo tih ljudi u procesu razaranja Srbije i srpskog identiteta. Da, kada i sve ovo prođe, možemo se nadati da će te iste narikače zakukati i za gospodarom Vučićem i stvoriti kult spasenja (možda pevajući neki od botovskih hvalospeva) jer svako zlo koje se upokojilo, eto, diže se iz mrtvih i kanonizuje. [tvituj ovo].

Zaista, braćo Srbi, možemo li da se otreznimo se konačno i otvorimo oči ne tražeći izgovore i telo za oplakivanje. Naše kukanje niko neće nagraditi a idealizovanje svakakvih pokojnika neće ublažiti posledice koje su ti isti ostavili u nasleđe. 

Osvesti se, Srbijo i shvati da te grobari vode već predugo. Sa takvim vođama zna se kuda idemo.

Probudi se, narode! 

Ne nariči, ne zapomaži - bori se... Vreme je da Srbija vaskrsne!




Autor: Elizabeta Petrović / KM Novine

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.