Izvor: JUGpress.com, 28.Jun.2023, 17:46

Olga i Iva su najbolje među najboljima

NIŠ

 Olga Dimitrijević , učenica odeljenja VIII/3 u Osnovnoj školi proglašena je učenicom generacije. Njena školska biografija je prepuna nagrada a u školi kažu da  je učenica sa najviše postignuća .Olga je samo u ovoj školskoj godini imala četiri republička takmičenja i četiri republičke nagrade.

                                           „Na Republiškom takmičenju iz nemačkog jezika osvojila sam prvo mesto, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a prva sam bila i na  Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture.Drugo mesto sam osvojila na Republičkom takmičenju iz književnosti – Književna olimpijada i prvo mesto za grupni rad na Republičkom takmičenju Digitalni čitalići“, nabraja  đak generacije u OŠ „Ratko vukićević“.

                                           Olga je i deo grupe učenika koja je odigrala predstavu ,,Mali Princ“ i na srpskom i na engleskom jeziku i sa njom osvojila prvo mesto na takmičenju dramskih sekcija u organizaciji Dečijeg kulturnog centra. Učestvovala je u radu dramske sekcije i na mnogim priredbama za Dan škole, projekat Erasmus + i Dan Svetog Save.

                                          „Pored velikih uspeha na takmičenju, Olgu krasi i timski duh, nesebičnost , želja da pomogne drugima, objasni im ono što ne znaju. Čast je imati ovakvu učenicu generacije koja se svojim uspesima izdvojila i izdigla iznad svih učenika generacije u Srbiji“, kažu u školi.

                                          Osećanje koje se neminovno budi u svakom učitelju i nastavniku koji je imao čast da radi sa Olgom Dimitrijević jeste osećanje ponosa.

                                          „Nenametljivo je postigla impozantne rezultate u učenju i na takmičenjima, pre svega, svojim ogromnim zalaganjem. Pored toga, Olga je devojka koju krase divne ljudske vrline, kao što su empatija, posvećenost, širokogrudost i razumevanje. Uz sposobnost, svoju sklonost ume da izvede do kraja. Mladi ljudi, kao što je ona, vode ovaj svet napred. Na kraju ovog ciklusa obrazovanja, Olga daje primer svima koji dolaze i ostavlja veliki dar školi koju je pohađala, ovom gradu i zemlji u kojoj živi. Sa velikom zahvalnošću i ponosom je pratimo u budućnost“, dodaju nastavnici OŠ „Ratko Vukićevć“ u Nišu.

                                         U ovoj školi je izabran i sportista godina, a čast da ponese ovo laskavo zvanje u svetu sporta pripalo je Ivi Pavlović, učenici VIII-1.

                                         „Iva je emotivna a u istom trenutku i stamena i borbena. Dete pravog sportskog duha. Zna da pruži ruku boljem od sebe , a i da se bori do poslednjeg atoma snage. Svestrana, izuzetan đak i drug“, objašnjavaju u školi.

                                          Ovde se priča o Ivi Pavlović ne završava.Ovo ime  će  školu „Ratko Vukićević“  ali  i Grad Niš predstavljati dugo , u sferi sporta i nauke.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.