Izvor: JUGpress.com, 27.Okt.2021, 08:11

Oktobarska nagrada timu biblioteke

VLASOTINCE

Među ovogodišnjim dobitnicima najviših opštinskih priznanja našao se i tim „Vlasotince koje volim“, kojeg je osnovala, pomagala pratila i za nagradu predložila vlasotinačka biblioteka ,,Desanka Maksimović”.

U obrazloženju odluke Opštinske skupštine se navodi:

Oktobarsko priznanje u obliku ,,Pohvale” dodeljuje se timu ,,Vlasotince koje volim” za postignute izvanredne rezultate u oblasti očuvanja uspomena i kulturnih tekovina Vlasotinca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
– Tim je realizovao film ,,Vlasotince, neispričana priča”, koji je privukao veliku pažnju naših  sugrađana i osmislio Internet portal ,,Vlasotince koje ne bledi”, na kome se objavljuju fotografije i druga dokumenta nekadašnjeg našeg Vlasotinca – kaže očigledno zadovoljan nagradom  Srba Takić, direktor vlasotinačke biblioteke.

Ko je učestvovao i ko su sve autori nagrađenog filma ?

– Naravno, naš predlog nije bio slučajan već je plod duže saradnje sa mladim ljudima, u početku gimnazijalcima, a danas studentima na početnim godinama studija Danilom Pejčićem, Stefanom Tasićem, Filipom Mihajlovićem i Milom Mitić, koja je još uvek gimnazijalka. Stefan, Filip i Mila su autori filma „Vlasotince, neispričana priča“, koji je realizovan u produkciji Biblioteke, a koji govori o Vlasotincu kojeg ima tek u sećanjima naših najstarijih sugrađana. Danilo je osnivač i administrator sajta „Vlasotince koje ne bledi“, gde već godinama objavljuje fotografije starog Vlasotinca, koje predano sakuplja i spašava od propadanja i zaborava. U našoj Galeriji imao je jednu samostalnu izložbu, davao nam je fotografije, koje se sada čuvamo u arhivi, za neke naše druge, tematske izložbe, a svojih prilozima pomagao nam je i kod priprema knjiga za štampu, čiji smo mi izdavači.

Više ste nego zadovoljni ovim opštinskim priznanjem ?

– Kako da ne. Danilo, Stefan i Mila prisustvovali su Svečanoj sednici Opštinske skupštine i primili nagradu koju im je uručio predsednik Opštine Bratislav Petrović, dok Filip, zbog obaveza na fakultetu nije mogao da dođe. Naša ustanova, srećna što je lokalna samouprava prepoznala i nagradila napore koje činimo na očuvanju kulturne baštine, sada ima još veću obavezu da ohrabruje i pomaže mlade ljude, one koji su budućnost Vlasotinca, da ga još više vole i da to dokazuju svojim delima – uveren je direktor vlasotinačke biblioteke, Srba Takić..

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.