Okružna smotra recitatora u Kuršumliji, najbolji idu na republičko takmičenje

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2023, 09:48

Okružna smotra recitatora u Kuršumliji, najbolji idu na republičko takmičenje

Najbolji recitatori iz 11 škola Topličkog okruga okupiće se na današnjoj Okružnoj smotri recitatora “Pesniče naroda mog” koja se po 54. put održava u Kuršumliji. Takmičenje počinje u 12 sati, a održaće se u Osnovnoj školi “Miloje Zakić” u tom gradu.

Organizator smotre recitatora je Narodna biblioteka u Kuršumliji, a učešće je izborilo 39 učenika koji će nastupati u tri kategorije – mlađi, srednji i stariji uzrast.

Po jedan prvoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << takmičar iz sva tri uzrasta plasiraće se za Republičku smotru recitatora "Pesniče naroda mog", koja se tradicionalno održava u Valjevu 19. maja ove godine. Po tri prvoplasirana takmičara iz svake kategorije, Narodna biblioteka Kuršumlija će nagraditi knjigom i diplomom - kažu u kuršumlijskoj Biblioteci.

Recitatore će ocenjivati tročlani stručni žiri u sastavu Milutin Vešković, pozorišni i TV glumac i reditelj i dugogodišnji član drame pozorišta “Zoran Radmilović” u Zaječaru, Nebojša Gašić, viši bibliotekar, dok će predsednik žirija biti docent Aleksandar Novaković sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

Zanimljivo je da je prva Okružna smotra recitatora u organizaciji Narodne biblioteke Kuršumlija održana 1995. godine, a žirijem je tada predsedavao slavni srpski pesnik Dobrica Erić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.