Ogranak Fajnenšl Tajmsa dodelio 4 nagrade za Slobodnu zonu Pirot

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogranak "Fajnenšl Tajmsa" dodelio 4 nagrade za Slobodnu zonu Pirot

FDI magazin, koji je deo najvećeg poslovnog časopisa Fajnenšl Tajms, dodelio je Slobodnoj zoni Pirot 4 nagrade - za podršku okolnim područjima, povezanost, proširenje i za podsticaje investitorima.

Prošle godine stručnjaci poslovnog časopisa proglasili su Slobodnu Zonu Pirot za najbolju u Evropi i 3. u svetu, a ovog puta zavredili su više nagrada.

Po izboru urednika, kako saopštavaju iz Slobodne zone, dodeljena im je nagrada za podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << okolnim područjima, na šta je uticala odluka da Zona proširi svoje kapacitete na 2 susedne opštine, Dimitrovgrad i Babušnicu.

Slobodna zona Pirot u Srbiji je zaslužna za podršku svom okruženju. Po prvi put se 11 hektara teritorija Slobodne zone proširuje na nerazvijene i devastirane susedne opštine Dimitrovgrad i Babušnica. Proširenje će omogućiti otvaranje 121 radnog mesta. Kompanija Eko Raber će započeti proizvodnju u Dimitrovgradu 2019. godine, uloživši 2,5 miliona evra u novu fabriku za recikliranje otpadnih guma - navodi se u Magazinu.

Kada je reč o posebnim nagradama, Slobodna zona Pirot je nagrađena za dobru povezanost, imajući u vidu blizinu Koridora 10 i zbog projekta Logističkog centra Pirot.

Priključak koji povezuje autoput i Zonu nalazi se na 300 metara od ulaza u Slobodnu zonu Pirot. Logistički centar sa 2 glavna infrastrukturna dela, železničko-putnim terminalom i 35 hektara zemljišta infrastrukture za skladišta, fabrička postrojenja i druge prateće objekte, omogućiće prevoznicima da preusmere tranzitnu robu sa puta na železnicu - stoji u odluci za nagradu.

Direktor Dragan Kostić izjavio je za časopis da moderne Slobodne zone, kakvim teži i ona čiji je direktor, mora obezbediti svojim korisnicima sveobuhvatne uslove za kontinuirane inovacije i napredak, radi opšte koristi i prosperitet društva.

Ostale 2 nagrade dodeljene su za planirane investicije postojećih korisnika i zbog podsticaja na nivou zemlje.

Slobodna zona Pirot počela je sa radom aprila 1998. godine, a nalazi se na površini od preko 120 hektara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

FDI MAGAZIN NAGRADIO SLOBODNU ZONU PIROT Govori o još jednoj

Izvor: Blic, 16.Okt.2019, 08:22

FDI magazin, koji je deo najvećeg poslovnog časopisa "Fajnenšl Tajms", dodelio je Slobodnoj zoni Pirot četiri nagrade – za podršku okolnim područjima, povezanost, proširenje i za podsticaje investitorima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.