Oglašen zakup Apotekarske ustanove Pirot, zakupac mora da ima više od 50 apoteka

Izvor: JužneVesti.com, 04.Okt.2022, 13:07

Oglašen zakup Apotekarske ustanove Pirot, zakupac mora da ima više od 50 apoteka

Na period od 15 godina oglašen je zakup Apotekarske ustanove Pirot, a budući zakupac mora da se bavi apotekarskom delatnošću i, uz niz drugih uslova, mora da preuzme 45 od sadašnjih 54 radnika. Cena mesečnog zakupa tri poslovna prostora u vlasništvu Ustanove je nešto manja od 2.000 evra, a postoji mogućnost da zakupac nastavi sa radom u još 8 lokala koje je do sada Apotekarska ustanova Pirota koristila, ali nije bila njihov vlasnik.

Dugoročni zakup rešenje je za probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u koje je upala Apotekarska ustanova Pirot, a koji se pre svega vide u višemilionskim dugovanjima. Iako su ona veća od 100 miliona dinara, dospela dugovanja su na dan preseka bila 25 miliona, a pirotska apoteka ima i potraživanja od RFZO-a oko 50 miliona, kao i vrednost zalihe lekova koje imaju.

Grad Pirot kao osnivač se ipak odlučio da je da u zakup, a oglas o zakupu je objavljen. Kako stoji u dokumentu, u zakup na 15 godina se daje poslovni prostor apotele Karlo Skacel u centru grada, prostorije apoteke Lipa i prostorjie apoteke Pazar.

Najniži iznos ukupne mesečne zakupnine (početna visina zakupnine) za navedeni poslovni prostor je 1968,62 evra u dinarskoj protivvrednosti evra na dan otvaranja ponuda, bez uračunatog PDV-a, kao visina mesečne zakupnine za prvi mesec zakupa, a za naredne mesece ugovoreni iznos zakupnine se utvrđuje u dinarskoj protivvrednosti evra na dan fakturisanja - stoji u oglasu.

Ta Ustanova u svom sastavu do sada je imala 11 apoteka, 9 u Pirotu i po jednu u Babušnici i Dimitrovgradu, ali nisu svi poslovni prostori u njihovom vlasništvu.

Pored 3 apoteke koje su u vlasništvu Ustanove, budućem zakupcu se, u zavisnosti od svog poslovnog interesa, daje mogućnost da nastavi sa radom i u apotekama koje je Ustanova do sada zakupljivala - još 6 u Pirotu i po jednu u Babušnici i Dimitrovgradu.

Apoteka Pirot trenutno ima 54 radnika, a kako stoji u oglasu, zakupac se obavezuje da zasnuje radni odnos na neodređeno vreme sa 38 radnika (od kojih je 33 radnika u struci -16 farmaceuta i 17 farmaceutskih tehničara i 5 nezdravstvenih radnika - 2 radnika iz administracije i 3 higijeničara).

Takođe, budući zakupac mora i zasnuje radni odnos na određeno vreme sa 7 zaposlenih - 3 farmaceuta, 3 farmaceutska tehničara i jednim higijeničarom.

Do kraja godine pravo na penziju ostvaruju 4 radnika (1 farmaceut, 2 farmaceutska tehničara i 1 administrativni radnik), pa kako se iz oglasa vidi, bez posla bi, ako se ispoštuju uslovi oglasa, moglo da ostane najviše 6 zaposlenih.

Zakupac se i obavezuje da preuzme ukupne obaveze i potraživanja iste ustanove sa stanjem na dan zaključenja ugovora o zakupu, o čemu će biti zaključeni posebni ugovori, nakon zaključenja ugovora o zakupu. Zakupac ne može vršiti adaptaciju poslovnog prostora bez prethodne saglasnosti zakupodavca, a svi troškovi adaptacije zakupljenog poslovnog prostora padaju na teret zakupca - stoji u oglasu.

Da bi se uopšte javili na oglas, ponuđač mora najmanje 3 godine da posluje u apotekarskoj delatnosti, da su prihodi u prethodne 3 godine bili veći od 150 miliona dinara, a da je promet sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje bio veći od 40 miliona.

Takođe, mora da ima najmanje 300 zaposlenih i apoteke na najmanje 50 lokacija.

Nastavak na JužneVesti.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.