Održano gradsko takmičenje Crvenog krsta u pružanju prve pomoći

Izvor: JUGpress.com, 26.Maj.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano gradsko takmičenje Crvenog krsta u pružanju prve pomoći

NIŠ

Danas je u Parku Čair, u prisustvu velikog broja šetača i posmatrača koji su bodrili takmičare, održano  gradsko takmičenje ekipa iz prve pomoći Crvenog krsta Niš.

Na takmičenju je  učestvovalo  oko 120 učenika iz niških osnovnih i srednjih škola.

„ Takmiče se osam ekipa podmlatka , uzrasta od petog do osmog razreda i pet omladinskih ekipa iz srednjih škola. Ukupno ima 13 ekipa. Crveni krst svake godine organizuje gradsko takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz prve pomoći. Prvoplasirani idu na regionalno takmičenje“ rekla je Sanja Stojanović sekretar Crvenog krsta.

Prošle godine ekipa podmlatka iz Niša osvojila je prvo mesto na međuregionalnom takmičenju, podsetila je Sanja rekavši da je   velika stvar uključiti mlade ljude u aktivnosti Crvenog Krsta i da su ponosni na omladinu svog grada

 Takmičenje je otvorila Marina Kostić, sekretar Sekretarijata za omladinu. Ona je takmičarima požela uspeh i dobre rezultate I rekla:

„ Imate dovoljno godina da i sami shvatite značaj ovih znanja koje ste do sada steklia koje ćete primeniti na današnjem takmičenju. Ovo takmičenje ima mnogo veči značaj nego što vi to u ovom trenutku mislite. Život nametne neke situacije kada morate da budete jači od sebe , daprevaziđete ove koje volite, i tada će vam biti potrebno da znate kako da to uradite“, rekla je  marina   otvarajući današnje takmičenje“.

Takmičenje se odvijalo na četiri poligona na kojima su takmičari pokazali svoja znanja u pružanju pomoći unesrećenima.

„ Za nas su svi oni pobednici, bez obzira kome će biti uručene nagrade. Oni su godinu dana predano vežbali ,, rekla je Sanja Stojanović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.