Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odrzani ,,Dani Vlasotinca,,

VLASOTINCE

U organizaciji Kulturnog centra Vlasotinca i pod pokroviteljstvom Opštine Vlasotince tokom čitave prošle nedelje održavala se kulturna višegodišnja manifestacija „Dani Vlasotinca 2019“.

„Uz zdušnu pomoć i pokroviteljstvo opštine Vlasotince organizovali smo i ove godine „Dane Vlasotinca 2019“, koji su trajali od 19. do 24.maja. Imali smo na programu sedmodnevna kulturna događanja koja su pobudila veliko interesovanje kod vlasotinačke publike. U >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << okviru same manifestacije imali smo i „Noć muzeja“, a u isto vreme na pravi način obeležili smo proslavu gradske slave. Opšta ocena svih da je ova manifestacija zaživela punim kapacitetom i da je dala jednu novu, pozitivnu notu kulturnim dešavanjima u gradu na reci Vlasini“ sažima utiske direktor vlasotinačkog Kulturnog centra, direktor Boban Dimitrijević.

Šta je posebno bilo zanimljivo za vlasotinačku publiku?

„Mislim da smo u sve dane imali zanimljiva događanja i skoro za sve uzraste, i da je svako za sebe mogao da odabere nešto što bi mu se svidelo. Koncert etno muzike u izvođenju Danice Krstić u Porti vlasotinačke crkve bio je izuzetno posećen, a publika je uživala, baš, kao i prošle godine u pesmama ove izuzetno uspešne umetnice. Izuzetno lep utisak za publiku bio je koncert etno grupe „Izvor“ iz Vranja, kao i folklornog ansambla „Crnilović“ i dece iz predškolske ustanove „Milka Dimanić“, a svoj doprinos uspešnosti ove manufestacije doprineli su i izložbom učenici vlasotinačke gimnazije.

Bilo je, kažu, i muzičkog festivala?

„Tako je. U okviru Muzičkog festivala „Vlasinsko proleće“ i uz učešće 36 učesnika iz muzičkih škola Niša, Beograda, Vranja, Leskovca i Aleksinca u dve večeri bilo je takmičenja učenika koji su svirali na violi i violini.

„Čega je još bilo u okviru „Dana Vlasotinca“?

„U goste nam je došao i Igor Jurić, čovek koji je mnogo učinio da se zaštite mladi naraštaji od silnika i siledžija, a publika je bila u prilici da vidi i Šou sa Todetom, Peđolinom i decom finom. Takođe, bila je izuzetno posećena i Izložba slika i crteža Marijane Veličkovski, a namerno sam za kraj ostavio da pomenem našeg Nebojšu Ilića Ilketa,  koji je imao promociju filma „Vlasotince u srcu“.

Da li će i ove godine biti organizovana kulturna manifestacija „Leto u Vlasotincu“?

„Da. To je tradicionalna kulturna manifestacija u toku leta koju vlasotinačka publika, a i mnogi gosti koji u toku leta dođu u naš grad sa nestrpljenjem očekuju. Ovih dana počinjemo sa pripremom programa koji bi mogao da zadovolji ukuse mnogobrojnih posetilaca. Moja su nadanja da ćemo imati bogat i zanimljiv program.“

Da li će i kada biti otvorena zgrada Kultrunog centra, a Vlasotinčanima poznatijem po objektu kao sala bioskopa?

„Najverovatnije u prvoj nedelji juna treba da bude otvoren i nama predat na korišćenje ovaj objekat, a to će učiniti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević“ otkrio nam je eksluzivnu vest, direktor Kulturnog centra Vlasotinca, Boban Dimitrijević, kada je u pitanju sala bioskopa, ili već kako je zvanično naslovljeno „Kulturni centar“, objekat o kome je bilo mnogo kontraverznih priča u vlasotinačkoj čršiji, zbog dužine same gradnje.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.