Održane Justinijanove dečije igre

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2013, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održane Justinijanove dečije igre

LEBANE – Na „Justinijanovim dečijim igrama“ učestvovalo je oko 100 učenika viših razreda  iz sve tri osnovne škole, kao i njihovi vršnjaci iz Vlasotinca i Bojnika. Ove godine po prvi put učestvovala su i deca sa posebnim potrebama.

U okviru ovih igara održan je kviz znanja o Caričinom gradu. Pobednici su učenici iz osnovne škole „Radovan Kovačević Maksim“.

 U ekipnom takmičenju „nadvlačenje konopca“  prvo mesto pripalo je ekipi „Tornado“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << drugo plasirani bili su „Čabornjaci“, dok je treće mesto zauzela ekipa „Vuk“. 

Najbolji u „skok u dalj“ bio je Ilija Bogdanović, drugi je Aleksa Živković i treće plasirani Ilija Stojanović.

 „Pikado“ je bio organizovan samo za devojčice, pa je ove godine najbolja bila Milica Đokić, na drugom mestu Marina Cvetković a na trećem Isidora Bogdanović.

 U „limbo densu“ najbolji je bio Đorđe Zlatanović, koji je i prošle godine pobedio u ovoj kategoriji takmičenja. 

„Ovo je zaista uspešna akcija koja ima cilj da preraste u tradiciju , a sve više ima šanse za to pošto su ovogodišnji učesnici izrazili želju da se vide i sledeće godine. Deci se sviđaju ove ogre i sve više je njih koji žele da uče a i da se takmiče“, rekla je predsednica biciklističko-planinarskog kluba „Radan“ ,Mirjana Stojanović Milenković. 

U organizaciji PBK „Radan“, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave akciju je podržala TOOL, Sportski Savez opštine Lebane, Vizitor centar „Teodora“ i Narodni muzej Leskovac.

 (Kraj)ana/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.