Održana peta Likovna kolonija

Izvor: JUGpress.com, 28.Apr.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana peta Likovna kolonija

LESKOVAC

Po tradiciji u Domu kulture Roma održana je likovna kolonija na kojoj je učestvovalo tridesetak učenika osnovnih škola „Petar Tasić“, „Vožd Karađorđe“ i „Svetozar Marković“.

Direktor Doma kulture Roma Nebojša Ajvazović kaže da se i ova kolonija održava u saradnji sa Domom kulture Vučje, a uz pomoć lokalne samouprave.

Koloniju vodi slikar Bratislav Anđelković koji je zadovoljan, jer se oseća napredak kod dece.

„Njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kolorit je vrlo interesantan, ali se, realno, za dva dana ne može mnogo uraditi i pokazati. Važno je da ima talentovane dece, da se oseća i jednakost kod njih bez obzira na nacionalnu pripadnost. Primećuje se i taj njihov timski rad, ali i da nastavnici koji rade sa njima u školama stvarno to dobro rade. Dobro je što deca imaju čime da se bave, a ne da se posvećuju nekim stvarima koje mogu biti negativne po njih.“

Jedan od učesnika likovne kolonije je i sedmogodišnji Luka Saitović, učenik osnovne škole „Vožd Karađorđe“.

On je nacrtao romsku zastavu, a za taj crtež mu je trebalo pola sata uz svesrdnu pomoć deda Bate.

Voli da slika i sigurno će to raditi i dalje.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.