Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2019, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan sajam udruženja koja se bave mladima

NIŠ

U dvorištu Oficirskog doma održan je Sajam udruženja koja se bave omladinskom politikom i prezentacija omladinskih projekata. Ovaj događaj bio je dobra prilika da omladinske organizacije predstave svoje aktivnosti mladima i da ih privuku da učestvuju u aktuelnim projektima. Lokalna samouprava podržava mlade podržavajući rad omladinskih udruženja, zbog čega se ovakvi sajmovi i organizuju, kako bi se postigao što veći stepen povezanosti između mladih i udruženja a time >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i mladih sa lokalnom samoupravom.

 Sva omladinska  udruženja, koja su po Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2019. godini dobila sredstva za realizaciju projekata od Grada Niša, najavila su svoje projektne aktivnosti i sa njihovom sadržinom upoznala sve posetioce.

 Sajam su otvorili gradski većnik resorno zadužen za oblast omladine i sporta, Branislav Kačar, i pomoćnica gradonačelnika Grada Niša, Marina Kostić.

Posetioci sajma, kao i predstavnici petnaest udruženja imali su prilike da sa većnikom porazgovaraju o svim problemima iz prakse i da svojim predlozima ponude neka nova rešenja i pravce u kojima bi u budućnosti trebalo da se razvija omladinski sektor u Gradu.

 Sajam omladinskih udruženja završna je manifestacija u okviru obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije  koju je organizovala Služba za poslove Gradonačelnika i Kancelarija za mlade Sekretarijata za omladinu i sport.

 Kako je centralna tema ove nedelje lokalna demokratija grad je nizom događaja odlučio da u fokusu lokalne demokratije ove godine budu mladi, kao najbitniji deo društva.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.