Održan prvi festival zapošljavanja “ Tvoja šansa”

Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan prvi festival zapošljavanja “ Tvoja šansa”

NIŠ

Teodora Jovanović je učenica Umetničke škole u Nišu i jedna od mnogobrojnih koja je danas posetila Festival karijera. Festival je održan u Oficirskom domu. Kako kaže, došla je ” da vidi mnogo toga“. Interesuje je koje su mogućnosti daljeg školovanja, da li ima posla, kako i gde se može zaposliti,  uglavnom, sve ono što, kako kaže „ može da joj pomogne da nastavi svoje napredovanje“. Ona želi da nastavi školovanje u oblasti umetnosti, da upiše akademiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a svojim vršnjacima je preporučila da posete festival, jer „ ima mnogo zanimljivosti.“

Ovo je prvi put da se takav festival organizuje u Nišu. Festival je organizovan uz podršku Kancelarije za mlade grada Niša i projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“, koji sprovodi nemačka organizacija za saradnju GIZ.

„ Pokušavamo da pomognemo mladima da se dobro pozicioniraju na tržištu rada i da se zaposle, da dođu do željenog posla. U Nišu smo okupili partnere od kojih će zainteresovani mladi ljudi moći da se informišu o različitim mogućnostima, šta su to potencijalne pozicije za njihove buduće korake“, kazala je Danica Belić, projektna menadžerka u okviru GIZ-a,  koja je dodala da će nastojati da ovo postane tradicija, i da očekuju oko 200 mladih iz različitih škola.

Sajam zapošljavanja „ Tvoja šansa”,  organizovala je Kancalarija za mlade u saradnji sa GIZ-om.

„ Ovo je prvenstveno namenjeno mladima . Ovaj sajam daje mladima mogućnost da se umreže sa nevladinim  organizacijama, firmama i lokalnim samoupravama, da vide šta je njima potrebno ukoliko bi ostali u gradu i započeli biznis. Na taj način pomažu i sebi i gradu”, kaže Stevan Živković iz Kancelarije za mlade.

“Na ovom svojevrsnom sajmu preduzetništva za mlade, predstavile su se škole, petnaestak nevladinih organizacija i osam firmi, učenički i studentski parlamenti.  Ovo je prvi put da se organizuje ovakav sajam i on predstavlja  „pilot projekat“ koji treba da ukaže na način organizacije u narednim godinama sličnih berzi zapošljavanja.”, dodaje Živković.

Različiti partneri, iz različitih oblasti trebalo bi da pokažu veći dijapazon mogućnosti koje čeka mlade koji su pred odlukom „ gde i kako dalje“.

Nacionalna služba za zapošljavanje se i ovoga puta odazvala pozivu organizatora da mladim ljudima koji traže posao objasni mogućnosti zapošljavanja.

„ Prezentovaćemo mladim ljudima mogućnosti da dođu do nekih veština , kako bi povećali svoje kompetencije na tržištu radne snage. Nacionalna služba svake godine organizuje sajmove obrazovanja  i profesionalne orijentacije sa ciljem da mladim ljudima da pravce kuda da krenu u procesu građenja karijere, prilikom izbora škole , odnosno fakulteta“, kaže direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Psiholozi ove službe danas su razgovarali sa mladima. Na osnovu njihovih želja i osobina, rešavanjem testova, nastojali su da pomognu zainteresovanima u odabiru škola i fakulteta. Ovom prilikom pružena je mogućnost da nauče kako se piše SV, kako pristupiti razgovoru sa poslodavcima kao i kako putem interneta doći do željenih informacija pri traženju posla.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Održan prvi Festival karijere “Tvoja šansa”

Izvor: Megafon.co, 30.Maj.2018

U Oficirskom domu u Nišu, u okviru prvog Festivala karijere “Tvoja šansa”, predstavile su se škole, preduzeća, institucije, nevladine organizacije. Poseta nije bila velika, ali Stevan Živković iz Kancelarije za mlade kaže da je reč o pilot projektu, i da će se ove godine pokazati koja...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.