Izvor: JUGpress.com, 31.Maj.2020, 08:17

Odobren boravak migranata u „Divljani“

NIŠ

Gradsko veće usvojilo je na poslednjoj održanoj sednici zaključak o potpisivanju i realizaciji  Ugovora o obezbeđivanju smeštaja i ishrane za tražioce azila i migrante u dečjem odmaralištu ”Divljana”.

                     Zaključkom je preporučeno gradonačelniku Niša Darku Bulatovića da zaključi Ugovor o obezbeđivanju smeštaja i ishrane za tražioce azila i migrante kojim će se regulisati međusobni odnosi između grada Niša i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

                   Komesarijat za izbeglice i migracije obratio se početkom aprila gradonačelniku grada Niša zahtevom u kome je naveo da je potrebno, posle stanja mirovanja, ponovo aktivirati prihvatni centar za migrante i tražioca azila u „Divljani“.

                     Imajući u vidu da se radi o pitanju od državnog interesa grad je pozitivno odgovorio na zahtev Komesarijata.

                     „Obezbeđivanjem uslova za privremeni i urgentni prihvat migranata i tražilaca azila u Republici Srbiji, grad Niš pruža neophodnu pomoć u rešavanju navedenog problema kroz konkretnu podršku koja će biti realizovana potpisivanjem ugovora oobezbeđivanju smeštaja i ishrane za tražioce azila i migrante“, navedeno je saopštenju sa sednice Gradskog veća.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.