Odluka o vrtiću Svitac nakon analize

Izvor: JužneVesti.com, 10.Sep.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o vrtiću "Svitac" nakon analize

Roditelji čija deca idu u vrtić "Svitac" u naselju Ratko Jović ogorčeni su zbog najava da će ovo obdanište možda biti zatvoreno, a iz Predškolske ustanove "Pčelica" tvrde da će odluka biti doneta tek nakon ekonomske analize.

Nakon izjave direktora "Pčelice" Zorana Jonića da će ovaj vrtić najverovatnije uskoro biti zatvoren i to zbog velikih izdataka i krova koji prokišnjava, deo roditelja dece koje borave u ovom obdaništu počeo je sa protestima. Roditelji ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da je mnogo bolje uložiti u ovaj vrtić nego preseliti decu u onaj u naselju "Branko Bjegović".

- Zbog toga što je napravljen predimenzionisan vrtić u naselju Branko Bjegović sad da će sad naša deca morati da se presele tamo. Taj deo grada većini roditelja ne odgovara i stvoriće nam velike probleme da sada vodimo decu tamo - kaže jedan od roditelja.

S druge strane, pomoćnik direktora u “Pčelici” Ivan Todorov ističe da nema mesta za paniku i prerane zaključke, jer konačna odluka o sudbini vrtića “Svitac”, u kome boravi oko 130 mališana, tek treba da se donese.

- Radi se analiza ekonomske opravdanosti koja će pokazati šta je najbolje rešenje. Ona će biti gotova za par dana, nakon čega ćemo predložiti šta i kako. Naravno, konačnu odluku donosi osnivač, odnosno Grad Niš - kaže Todorov.

On napominje da odluka neće biti doneta na prečac, već da se sve mora uzeti u obzir.

- Činjenica jeste da “Pčelica” ima velike izdatke za ovaj vrtić. Naime, veliki su troškovi grejanja, a mi jedini obezbeđujemo energente za ceo objekat iako ima i drugih korisnika. Osim toga krov je u jako lošem stanju i za njegovu popravku treba oko milion dinara - napominje Todorov.

Objašnjava da ovaj vrtić “vapi” za rekonstrukcijom već duže vreme i da “Pčelica” uvek, kao i ove godine, predlaže Gradu njegovo renoviranje, ali da se nikad ne nađu sredstva.

- Slična situacija je i sa vrtićem “Neven” koji nije renoviran skoro 40 godina. Imamo plan i želju, ali novac je uvek problem - kaže pomoćnik direktora “Pčelice”.

Inače, na listi čekanja za upis u niške vrtiće trenutno čeka bezmalo 2.000 mališana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vrtić „Svitac“, ipak, nastavlja sa radom (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 11.Sep.2014, 16:06

Mališani iz niškog vrtića Svitac, nakon protesta roditelja oko njegovog zatvaranja, ipak ostaju tu gde jesu. U Pčelici tvrde da se o ovome, kako kažu, samo naglas razmišljalo i da zatvaranje Svica, nije bilo u planu.. U vrtiću Svitac svakog dana boravi oko stotinu dece. Ipak, ovaj vrtić u naselju...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.