Odloženo suđenje književniku Zoranu Ćiriću

Izvor: juGmedia, 08.Okt.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje književniku Zoranu Ćiriću

NIŠ – Nastavak krivičnog postupka protiv književnika Zorana Ćirića danas je odložen jer se nije pojavio svedok optužbe gradonačelnik Zoran Perišić.

Suđenje će biti nastavljeno 9. novembra ali će postupak biti vraćen na početak jer je nakon prvog rošišta jula ove godine promenjen sudija pa sada suđenje vodi sudija Ana Vukojičić umesto sudije Zorana Minčića.

Od svedoka danas su se pojavili predsednik Skupštine grada Mile Ilić i odbornik Branislav Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dok su pored Perišića izostali i Igor Novaković i profesro Dragan Čorbić.

Sudija Vukojičić je konstantovala da oštećeni Perišić nije opravdao svoj izostanak i uputila mu pismeno upozorenja da će biti novčano kažnjen ako se ne pojavi 9.novembra.

Ćirić se u optužnom predlogu tužilaštva koga u ovom predmetu zastupa zamenik tužioca Aleksandar Stojanović tereti da je ugrozio sigurnost gradonačelnika Niša Zorana Perišića slanjem pretećih sms poruka pojedinim niškim funkcionerima.

Ćirić je poslao četiri SMS poruke decembra 2013. godine Iliću, Novakoviću, Čorbiću i Jovanoviću koji su sa tim porukama zatim upoznali Perišića.

„Ove poruke su zapravo zatvoreni tip performansa, to je moja privatna prepiska sa pojedim funkcionerima, ponovio je danas Ćirić.

Zoran Ćirić, odnosno Magični Ćira, autor je pet romana i više od 20 knjiga priča i pesama koje su beležili visoke rejtinge na domaćim bestseler listama, a prevedene su na nekoliko svetskih jezika. Dobitnik je NIN nagrade, kao i nagrade Fonda „Borislav Pekić“ i „Branko Radičević“. U javnim nastupima sklon je oštrim, originalnim i kontroverznim kritikama društvenih prilika.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.