Odlaganje plaćanja računa ugrožava rad Toplane

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaganje plaćanja računa ugrožava rad Toplane

Iako je nakon nedavnih izmena gradskih propisa naplata računa za oktobar izuzetno mala, menadžment Toplane i gradska vlast tvrde da grejanje građana nije dovedeno u pitanje.

Direktor Toplane Slobodan Maksimović kaže da je nerealno da "Jugorosgas", koji snabdeva niško preduzeće gasom, prekine dostavu i time onemogući grejanje Nišlija u sred zime, ali ocenjuje da opasnost po rad Toplane ipak postoji.

Ruska firma sigurno neće obustaviti isporuku gasa, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teoretski može da nam blokira račun. To bi u velikoj meri moglo da poremeti rad celog preduzeća - kaže Maksimović.

Zato smo za oktobar do sada naplatili samo nekoliko desetina hiljada dinara, a ne nekoliko miliona koliko inače naplatimo. U poslednjih par dana se to popravlja i verujem da će sve uskoro da se vrati u normalu, ali problem realno postoji - kaže Maksimović.

Maksimović kaže da Nišlije ne bi trebalo da očekuju probleme sa grejanjem, ali da bi na muci moglo da bude menadžment Toplane.

Ukoliko bi "Jugorosgas" blokirao račun, pored toga što ne bismo mogli da isplaćujemo plate, ne bismo mogli ni da otplaćujemo ostale obaveze. Ipak, imamo uveravanja iz gradske vlasti da do toga neće doći - kaže Maksimović.

Inače, sredinom oktobra Toplana i Jugorosgas su potpisali protokol o otplati duga koji trenutno iznosi 330 miliona dinara.

Gradski većnik resorno zadužen za komunalne teme Miloš Banđur kaže da su već preduzete mere da se spreče bilo kakvi problemi sa grejanjem.

Saradnja sa "Jugorosgasom" je vrlo dobra, otplata dugova je do sada realizovana po planu i uveren sam da "Jugorosgas" ne bi blokirao račun Toplane - kaže Banđur.

Banđur dodaje da bi i u slučaju da dođe do najave blokade Grad uplatio Toplani novac po nedavnoj odluci o povećanju kapitala tog javnog preduzeća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.