Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2023, 17:44

Odbornici koalicije ,,Niš, moj grad’’ traže kvalitetniju hranu za korisnike Narodne kuhinje

NIŠ

Odbornici koalicije ,,Niš, moj grad’’ obišli su  punkt Narodne kuhinje. Odbornik ove koalicije, Miodrag Stanković, apeluje na nadležne da obezbede veće obroke,kao i da uslovi gde se deli hrana budu bolji. Stanković dodaje da koalicija ,,Niš, moj grad’’ takođe zahteva da se obroci dele i vikendom.

                             „Mi  smo kroz naš razgovor došli do zaključka da podnesemo odborničku inicijativu i da tražimo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se urade konkretne stvari urade kada je reč o Narodnoj kuhinji. Tražimo da količina hrane koja se daje korisnicima bude veća, jer količinu koju sada dobijaju je mala za celodnevne obroke. Nema mesa, salate i voća. Tražimo i da se punktovi za podelu hrane smeste u mesnim kancelarijama, a tamo gde njih nema da se iskoristi prostor koji Grad ima i da ljudi obroke dobijaju u gradskim lokalima, a ne da im se oni dele na ulici i na betonu“, kaže Stanković.

                             Jedan od zahteva je i da korisnici usluga Narodne kuhinje obroke dobijaju i vikendom.

                             Stanković je dodao i da u Nišu broj korisnika Narodne kuhinje varira od 800 do 1.000.

                             Prema njegovim rečima potrebno je da se u rad Narodne kuhinje uključi   veći broj humanitranih nevladinih organizacija koje bi donirale hranu za potrebe kuhinje. Na taj način bi se povećale količine hrane koju korisnici dobijaju, a to bi uticalo i na kvalitet obroka.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.