Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2023, 09:47

Od septembra u Nišu besplatan gradski prevoz za sve srednjoškolce

NIŠ

Niški srednjoškolci u novu školsku godinu krenuće besplatnim gradskim prevozom. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski kaže da je grad ostvario više prihoda za 850 miliona nego u istom periodu prethodne godine, tako da su se stvorili uslovi da se srednjoškolcima obezbedi besplatan gradski prevoz.

                                      „Uvećanje budžeta je sada sasvim izvesno, za to potrebe ima i realnih para. Odlučili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da od prvog septembra za sve naše srednjoškolce uvedemo besplatan prevoz. To će biti pomoć roditeljima koji imaju srednjoškolce. Istovremeno razmišljamo da granicu za penzionere takođe pomerimo, ali sve u skladu sa prihodima koje u ovim trenucima Grad ostvaruje, mnogo bolje nego u istom periodu prošle godine“, rekla je Sotirovski.

                                      Kada su u pitanju besplatni udžbenici , koji su u prethodnom periodu najavljeni za Beograd, na pitanje da li to može da se očekuje i u Nišu, Sotirovski kaže da je sve to još uvek na nivou priče.

                                      „Kada bi smo imali samo jednog izdavača mi bi smo znali od koga da naručimo udžbenike i to platimo, ali kada imamo više izadavča onda je nemoguće da raspisujemo poziv  i da kupujemo jer imamo šarenilo izdavača“, kaže Sotirovski.

                                     Sotirovski dodaje  da je grad dobio od ministarstva za dijasporu šest miliona i dvesta hiljada dinara za organizaciju boravka dece srpskog porekla u Nišu, zbog čega se intenzivno razmišlja o sređivanju Dečijeg odmarališta “Divljana“.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.