Od ponedeljka i tržnim centrima dozvoljeno da rade

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2021, 21:06

Od ponedeljka i tržnim centrima dozvoljeno da rade

Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od sutra ponovo mogu da rade u terminima od 6 do 22 sata, naredba je ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koja je danas objavljena u Službenom glasniku.

Na ulazu u tržne centre mora da bude vidno istaknuta površina prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske, navode na sajtu Vlade Srbije.

Zaštitna maska je obavezna za zaposlene tokom rada, a zajedničke prostorije i predmeti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje koriste, kako ističu, moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati.

U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara - piše na sajtu Vlade.

U naredbi se precizira da je rad i dalje zabranjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

Upravljač objekta dužan da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra - navode iz Vlade Srbije.

Mere koje su prethodno donete, kako navode, ostaju iste - sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22 sata, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike.

Podsećaju i da neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i laoboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.