Od pokretanja klizišta na putu između Pirota i Bele Palanke do početka sanacije - godinu dana

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2022, 11:19

Od pokretanja klizišta na putu između Pirota i Bele Palanke do početka sanacije - godinu dana

Skoro godinu dana trebalo je nadležnima da krenu u sanaciju klizišta na putu između Bele Palanke i Pirota, a za koju su iz preduzeća Koridori Srbije još decembra 2021. godine rekli da će se - hitno sanirati.

Leva saobraćajna traka iz pravca Pirota ka Beloj Palanci zatvorena je odmah po pokretanju kllizišta u bizini sela Osmakovo i Staničenje, kada se oko 30 metara zaštitnog bedema odronilo i završilo na kolovozu, a iako su iz Koridora tada rekli da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se problem hitno rešiti, sanacija je krenulo dosta kasnije.

Poslednji odgovor nadležnih iz maja 2022. godine bio je - u toku ove građevinske sezone, a mašine su stigle upravo - za sam kraj sezone.

U međuvremenu odron se povećavao sa svakom kišom i predstavlja opasnost za vozače, a na tom putu, iako ga iz Koridora nazivaju "nekomercijalni" - saobraćaju i autobusi iz Pirota ka Beloj Palanci i Nišu.

Podsetimo, kllizište je proradilo nakon decembarskih padavina, kada su se u dužini od oko 30 metara "torkret beton" i zemlja odronili i završili na kolovozu, na putu koji ide tik iznad Koridora 10, a kojim i dalje saobraćaju autobusi i automobili od Pirota ka Beloj Palanci i Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.