Izvor: JUGpress.com, 03.Jul.2023, 23:02

Od početka godine Nišku Banju posetilo blizu  2.000 turista

NIŠ-NIŠKA BANJA

 Prema najnovijem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku koji je objavio podatke o turističkim posetama  u  Niškoj Banji se  beleži rast broja gostiju i to od 25,5 odsto, pa je od početka godine do sada zabeležen broj od 1850 posetioca. Prema rečima Dušana Živkovića, predsednika Gradske opštine Niška Banja, broj turista koji su oni zabeležili poklapa se sa republičkim statističkim izveštajem. To isto potvrdila je gradonačelnica Niša Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Sotirovski tokom obilaska Banje, ali i pored zadovoljstva što broj gostiju raste ona je istakla da ta brojka nije na zadovoljavajućem nivou ističući da je nedopustivo da u jeku turističke sezone  ne radi fontana i da izgled  parka u samom centru Niške Banje pored šetališta nije na zadovoljavajućem nivou. Nema dovoljno ni zelenila ni cveća, kazala je Sotirovski.

                            „Akva-park je nešto što nam već donosi nove investitore. To je nešto što podiže vidljivost Gradske opštine Niška Banja. Pored mere Vlade Republike Srbije, a to je subvencionisanje smeštaja putem vaučera, to je najveći projekat koji je doprineo da mi danas imamo veći broj turista, da imamo veću vidljivost i po zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, beležimo porast broja gostiju. U periodu od januara do juna ove godine imali smo otprilike 1.850 gostiju, koji su ostvarili preko 8.500 noćenja, što je za 25 procenata više u odnosu na prošlu godinu“, istako je predsednik Opštine Niška Banja, Dušan Živković.

                           Prema njegovim rečima u Niškoj Banji je do sada dosta toga urađeno kako bi se turisti koji tu provode letnje dane osećali što bolje.

                             „Imamo novi letnjikovac u donjem delu centralnog parka. To je trenutno najatraktivnija zona za slikanje i tu imamo veliki broj posetilaca. Niška Banja jeste kraljevska banja i neki nezvanični naziv ovaj letnjikovac nosi ime „ Konstantinov letnjikovac“. Uradili smo i ambijentalno osvetljenje a uveli smo i video nadzor“, kazao je Živković.

                             Gradonačelnica Niša je istakla da Niška Banja nije spremna za letnju sezonu, što je prema njenim rečima, kritika za sve koji vode Grad Niš i Nišku Banju.

                              „Kada dođete ovako na teren vidite da mnogo toga nedostaje Banji. Nedopustivo je, i to je kritika za sve nas koji vodimo Grad i Banju, da fontana u jeku turističke sezone ne radi, da park nije na nivou na kom bi trebalo da bude u jednoj Banji, da nema dovoljno zelenila i cveća, ali to je sve do nas samih, zašto se nismo spremili za sezonu. Volim da pohvalim ono što je dobro, ali i da kritikujem, prvo ono na svoj lični račun, pa tek onda na račun svojih saradnika i kolega. Ima još puno toga da se radi i mi ne odustajemo od toga. S pravom mogu da kažem da je Gradska opština Niška Banja jedna od pet gradskih  opština koja je u poslednje vreme i najviše dobila iz gradskog budžeta“, istakla je Sotirovski.

                         Dodala da je važno da se Banji obezbedi mesto na turističkoj mapi Srbije koje joj pripada. Smatra da ne ide tempom kakvim žele da napreduje i dodaje da je neophodno da, pored pomoći države, ipak lokalna samouprava obezbedi turističke sadržaje.Istakla je i da je neophodno da se završi i biciklistička staza koja će povezati centar Niša sa centrom Niške Banje. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.