Od ove godine besplatan vrtić za decu iz Bojnika

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jan.2024, 11:09

Od ove godine besplatan vrtić za decu iz Bojnika

Boravak dece u vrtićima od ove godine u Opštini Bojnik biće besplatan, najavio je predsednik Privremenog organa ove opštine Nebojša Nenadović i rekao da su se na ovaj korak odlučili jer smatraju da to neće biti preveliki udar na budžet ove lokalne samouprave.

Prema rečima Nenadovića, trenutno je u vrtićima upisano 220 dece, a od toga roditelji plaćaju za njih 95, dok su ostali bili oslobođeni plaćanja jer imaju troje ili četvoro dece ili su korisnici materijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pomoći. Sada su odlučili da svima boravak bude besplatan.

Izvršili smo analizu i došli smo do toga da bi ekonomska cena za boravak u vrtiću u 2024. godini bila oko 6 hiljada dinara, a sada je do 4 hiljada. Mislimo da bi to bio veliki udar na kućni budžet roditelja, pa smo rešili da korišćenje vrtića bude besplatno za sve mališane - rekao je Nenadović.

Kaže da će, prema prvim procenama, za to biti izdvojeno oko 3 miliona dinara iz budžeta Opštine.

Inače, planirani budžet Opštine Bojnik za 2024. godinu je nešto više od 860 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.