Izvor: JUGpress.com, 04.Jan.2023, 11:27

Od legionara do viteza: Koji si tip?

NIŠ

U četvrtak, 5. januara,  u 12.00 časova, u holu Istorijskog arhiva Niš  biće otvorena izložba „Od legionara do viteza: koji si tip?“ . Izložba se realizuje u saradnji Istorijskog arhiva Niš i  Udruženja  „Zmajeva griva“ iz Niša.

                                    Na prostoru Niške tvrđave u prošlosti su boravili i rimski legionari i srednjevekovni vitezovi, a kako je izgledao njihov svakodnevni život posetioci >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << će videti na postavci koju je Istorijski arhiv pripremio za nišku publiku i turiste koji dolaze u Niš.

                                    „Izložbom povezujemo istoriju našeg Niša od antike do srednjeg veka i spajamo značajne događaje za naš grad – nedavno otvorenu rezidenciju rimskih careva „Medijana“ i ovogodišnji tristagodišnji jubilej od izgradnje Niške tvrđave“, kažu organizatori izložbe.

                                    Udruženje „Zmajeva griva“ iz Niša već je poznato široj javnosti po manifestaciji Zaštitnici Tvrđave koju organizuju svake godine. U nekoliko dana koliko manifestacija traje članovi Udruženja sa prijateljima iz sličnih udruženja u Srbiji ali i sa prijateljima iz nekoliko evropskih zemalja posetiocoma dočaravaju srednjovekovni život, način na koji su se pripremala jela u to vreme, šila odeća, pravilo oružje a organizuju se i viteške borbe.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.