Od juče počeli protesti Sloboda za Brkića, policija pretila organizatoru Srđanu Žuniću (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 01.Avg.2023, 23:03

Od juče počeli protesti ''Sloboda za Brkića'', policija pretila organizatoru Srđanu Žuniću (VIDEO)

Od juče počeli protesti ''Sloboda za Brkića'', policija pretila organizatoru Srđanu Žuniću (VIDEO) BEOGRAD: Od juče u 10 časova ispred zgrade Predsedništva počeli su protesti "Sloboda za Brkića" čija je namera da se spase život Milovana Brkića kome u zatvoru preti sigurna smrt!



Uhapšenom Milovanu Brkiću, glavnom i odgovornom uredniku Magazina Tabloid - list za borbu protiv mafije, u zatvoru preti smrt usled sistematski opstruirane pravde >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i svesnog ignorisanja njegovog zdravstvenog stanja kako bi posledice bile kobne po njega.
Sa namerom da alarmira javnost i upozori na opasnost koja preti Brkiću ali i da učini sve što može da mu spasi život, Srđan Žunić je organizovao proteste i najavio da će se oni održavati svakog dana do Brkićevog oslobađanja.



Jedan od transparenata na protestu glasio je "Da li može zdrav um pomisliti da bolestan čovek ruši ustavni poredak"?
Protesti su najavljeni i za svaki naredni dan u periodu od 10 do 14 časova, međutim, već u toku prvog dana, Srđan Žunić je javio da mu je iz policije prećeno:

"Po završetku današnjeg protesta postupala je policija PS STARI GRAD koja me je obavestila da je protiv mene podneta prijava i da ukoliko sutra nastavim da će represivno postupati i oduzeti opremu...
VIDIMO SE SUTRA OD 10 ČASOVA ISPRED PREDSEDNIŠTVA
*SLOBODA ZA BRKIĆA*" napisao je Žunić na svom fejsbuk profilu i objavio fotografiju sa Brkićem tokom jednog od ranijih protesta.

Danas se dogodilo to da su mu pripadnici MUP-a Srbije u civilu prišli i zahtevali da se okupšljeni raziđu pod direktnim pretnjama hapšenjem i sudskim procesuiranjem upućenim Srđanu Žuniću. 

Očigledno da Srđan Žunić ne namerava da odustane od protesta i borbe za život i slobodu Milovana Brkića što predstavlja očigledno visok moralni čin ali  ivisoku svest o stanju u kome se nalazimo, čega je i Brkić žrtva.
Žunić je pozvao sve koji mogu da dođu, da zaborave na podele, nesuglasice, lična neslaganja i da se okupe kako bi podržali Brkića ali i pokazali svoje neslaganje sa tiranijom koju vrši diktatorski režim Aleksandra Vučića.
O razlozima za odlazak na protest ali i hapšenja i terora nad Milovanom Brkićem, govorili su okupljeni na jučerašnjem protestu. Pogledajte video:



 
Večeras je Srđan Žunić na svom Fejsbuk nalogu izdao saopštenje povodom sutrašnjih protesta koji neće biti održani jer je Vučić najavio da će se sresti sa predsednikom takozvane "Sverne Makedonije" te da će otići zajedno u manastir Prohor Pčinjski te će se protest odložiti kako bi resursi bili obnovljeni a ljudi se malo odmoriti. Od prekosutra nastavljaiće se sa protestima.




* * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.