Izvor: JUGpress.com, 01.Mar.2021, 09:38

Od danas prijava poslodavaca za polovinu minimalca

BEOGRAD

Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca u iznosu od oko 16.000 dinara počinje danas, trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila.

Poslodavci će se za tu vrstu pomoći prijavljivati svakog meseca, odnosno i u aprilu i maju, popunjavanjem jednostavnog obrasca na portalu Poreske uprave, prenosi RTS.

Da bi dobile tu vrstu pomoći od države, firme nemaju pravo da otpuste više od 10 odsto zaposlenih tri meseca nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poslednje isplate.

Takođe, oni koji uzmu pomoć nemaju pravo isplate dividendi.

Isplata pomoći od tri puta po pola minimalca odnosi se na preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

Ranije je rečeno da će finansijsku podršku od po pola minimalca dobiti ukupno oko 1,4 miliona radnika od čega je u velikim firmama zaposleno 300.000 ljudi.

Ta pomoć se isplaćuje u okviru trećeg paketa mera pomoći.

Vlada Srbija je taj paket mera pomoći privredi i građanima usvojila 11. februara, a vredan je 249,4 milijarde dinara.

Dvadeset osmog aprila počinje prijava za isplatu 60 evra građanima i 110 evra najstarijim sugrađanima.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi paket pomoći poslodavcima: Od danas prijava za polovinu minimalca

Izvor: Bor030.net, 01.Mar.2021

Prijava poslodavaca za dobijanje martovske polovine minimalca u iznosu od oko 16.000 dinara počinje danas, trajaće do kraja meseca, a taj novac će biti isplaćen 8. aprila. Poslodavci će se za tu vrstu pomoći prijavljivati svakog meseca, odnosno i u aprilu i maju, popunjavanjem jednostavnog obrasca...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.