Izvor: JUGpress.com, 04.Mar.2024, 13:59

Obezbeđenje Opštine Inđija izbacilo novinarku Vericu Marinčić iz zgrade

BEOGRAD

“Zahtevamo hitnu odgovornost predstavnika obezbeđenja opštine Inđija, kao i lica koje je donelo odluku da novinarku Vericu Marinčić izbace iz zgrade opštine. Ovakav grub i neprimeren odnos javnih službenika prema novinarima ne može da prođe nekažnjeno. Udaljavanje novinara iz zgrade koja pripada građanima jeste udaljavanje javnosti iz rada opštinskih organa”, kaže se u reagovanju Slavko Ćuruvija fondacije.

Obezbeđenje izbacuje Vericu Marinčić (foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << snimak ekrana, N1)

Obezbeđenje Opštine Inđija izbacilo je novinarku lokalnog onlajn portala IN medija Vericu Mariničić iz zgrade u kojoj je održava sastanak povodom protesta meštana zbog ukidanja železničke stanice u Čortanovcima.

Na snimku Televizije N1 se može videti kako radnik obezbeđenja izbacuje novinarku Vericu Mariničić uz navode da „nije na spisku“.

„Predsednik opštine mi je rekao da svi mogu, samo ja ne mogu da prisustvujem sastanku. Ne znam koji je razlog. Strašno. Izbacili su me kao kera. Zalupili su mi vrata i rekli: E ovde možeš da budeš koliko hoćeš“, kaže Marinčić za Cenzolovku, potresena, dok u Domu zdravlja u Inđiji čeka na pregled zbog povređene ruke.

Kaže da će obezbeđenje prijaviti policiji i da je već javila kontakt tački za napade na novinare u Nezavisnom udruženju novinara Srbije. .

„Zahtevamo hitnu odgovornost predstavnika obezbeđenja opštine Inđija, kao i lica koje je donelo odluku da novinarku Vericu Marinčić izbace iz zgrade opštine. Ovakav grub i neprimeren odnos javnih službenika prema novinarima ne može da prođe nekažnjeno. Udaljavanje novinara iz zgrade koja pripada građanima jeste udaljavanje javnosti iz rada opštinskih organa“, kaže se u reagovanju Slavko Ćuruvija fondacije.

Sve se dogodilo pošto su meštani Čortanovaca protestovali danas ispred opštine Inđija sa zahtevom da im se vrati železnička stanica kako bi i oni mogli da koriste brzu prugu.

Video snimak N1 pogledajte OVDE

Izvor. Cenzolovka

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.