Obezbeđeni besplatni obroci za najstarijeg maratonca

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđeni besplatni obroci za najstarijeg maratonca

NIŠ – Petar Miljković (98) iz Niša u naredna tri meseca moćiće da koristi usluge restorana Ugostiteljsko turističke škole u Nišu, zahvaljujući ljudima koji su putem sms poruka dali svoj doprinos u akciji “Stari nisu stvari”.

Obezbeđeno mu je 100 besplatnih obroka, koji će biti dovoljni za svaki dan u nedelji, naredna tri meseca.

Petar Miljković je naš najstariji maratonac, džezer i planinar. Ovaj Nišlija počeo je da trči maraton sa 80 godina i od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ne propušta priliku da obuje patike i trči, pa je tako učestvovao i na poslednjem Beogradskom maratonu gde je pretrčao čak 5 kilometara!

Ipak, maraton nije njegova jedina ljubav. Petar Miljković je bio prvak u tangu i valceru, a osvajao je nagrade i kao solo pevač. Zbog velike ljubavi prema džezu, uručena mu je i nagrada na Festivalu Nišvil 2011. godine. On je više puta bio odlikovan za svoj rad u mašinskoj industriji, a medalje je doneo i iz rata.

Pokret 65+ ukazuje na teškoće sa kojima se stariji suočavaju, a ujedno i prikuplja sredstva za rešavanje akutnih. U prvoj fazi akcije, POKRET 65+ prikuplja sredstva za zbrinjavanje najugroženijih starijih osoba.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Građani obezbedili starom Nišliji 100 obroka

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2014

Petar Miljković (98) iz Niša u naredna tri meseca moći će da koristi usluge restorana Ugostiteljsko turističke škole u Nišu, jer su građani putem sms poruka prikupili sredstva za zbrinjavanje starijih osova u akciji "Stari nisu stvari"...Miljkoviću, maratoncu, džezeru i planinaru, obezbeđeno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.