Izvor: JUGpress.com, 09.Maj.2021, 22:32

Obeležen Dan pobede nad fašizmom u Vlasotincu

VLASOTINCE

Povodom Dana pobede nad fašizmom, 9.maja, delegacije opštine Vlasotince, OO SUBNOR-a, Udruženja rezervnih vojnih starešina i Udruženja potomaka i poštovalaca ratnika ratova od 1912. do 1918.položile su vence na spomen obeležje oslobodiocima u Drugom svetskom ratu, na Starom groblju.

Članica Opštinskog veća Žaklina Stefanović založila se protiv revizije i za veće poštovanje nacionalne istorije.

“A ono što me posebno brine to je činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da se sve više govori o Danu Evrope, umesto o Danu pobede nad fašizmom, što je revizija istorije na delu “, rekla je Žaklina Stefanović.

Pukovnik u penziji Tomislav Mitić naglasio je da narodno-oslobodilačka borba nije bila uzaludna, niti žrtve koje su pale za slobodu u kojoj mi danas uživamo.

Predsednik OO SUBNOR-a Srba Takić naglasio je da je ova organizacija dobila iz budžeta ove godine više sredstava nego prethodne.

“Ta će sredstva biti usmerena na očuvanje i održavanje spomenika, na obeležavanje značajnih datuma iz NOR-a i popularizaciju oslobodilačkih ratova, nezavisnosti i samostalnosti “, rekao je Takić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.