Obeležen Dan oslobođenja u opštini Etropole

Izvor: juGmedia, 25.Nov.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan oslobođenja u opštini Etropole

BELA PALANKA – Delegacija opštine predvođena predsednikom opštine Goranom Miljkovićem boravila je u opštini Etropole povodom obeležavanja 136. godina od oslobođenja od Turaka.

Predsednik Miljković je na gradskom trgu na kome se nalazi spomen obeležje u čast oslobođenja položio venac.

Takođe, Miljković je sa predsednikom opštine Etropole Bogumilom Georgijevim i bugarskim ministrom za saobraćaj i telekomunikacije Ivailom Moskovskim otvorio postrojenje za preradu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << otpadnih voda.

Vrednost projekta koji je velikim delom finansiran iz fondova Evropske unije iznosi blizu 12 milona evra. Poseta opštini Etropole iskoristila se i za dogovor o predstojećem trećem pozivu za dostavljanje predloga projekta u okviru IPA – Prekokraničnog programa Bugarska-Srbija koji će biti raspisan 2015. godine.

Tema razgovora je bila zajedničko učestvovanje na konkursima za sredstva iz fondova Evropskih unije. S obzirom na uspešnu dosadašnju saradnju predsednici opština su se složili da ove dve opštine trebaju da nastave tradiciju uspešne saradnje.

(kraj) paz

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.