Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2022, 09:21

Obeležavanje Evropskog dana autizma u ponedeljak u Delta Planetu

NIŠ

Pod sloganom “Autizam je moja super moć” u ponedeljak 3. oktobra od 15 sati u tržnom centru “Delta Planet“ biće obeleženi Evropski dan autizma i Svetski mesec autizma.

Udruženje roditelja  DAN organizuje niz radionica kojim će obeležiti ova dva značajna datuma. Prva u nizu radionica počinje u 16 č. i traje jedan sat. Reč je o radionici muzičkog studija “Mjuzikorn” a centralna tema je ”oseti instrument”.

                              >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Potom sledi radionica centra “Psihosfera” na kojoj će biti reči o emocijama i interesovanjima. Program ove radionoce počinje u 17h, a sat vremena kasnije sledi oslikavanje dečjih lica sa  saradnji sa centrom Senzor Džim kao i kretivna radionica na kojoj će se praviti senzorne igračke za mališane.

                              Od 18 sati sledi radionica za decu u saradnji sa centrom Robokod, odmah nakon toga od 19č. nastupaju niški muzičar Oliver Katić i dečiji hor Čarolija. Kraj programa predviđen je za 20 sati.

                                U svim zemljama Starog kontinenta 3. oktobra se obeležava Evropski dan autizma, koji je ustanovljen kao doprinos poštovanja dostojanstva osoba sa autizmom i ostvarenja njihovih ljudskih prava. Procenjuje se da u Evropi živi oko 5 miliona osoba sa autizmom koje čine o,6 odsto ukupne populacije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.