Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2021, 17:40

O komunalnom redu u Nišu brinuće i komunalni redari

NIŠ

O komunalnom redu u Nišu, osim komunalne inspekcije, brinuće i komunalni redari, odlučila je Skupština Grada. Oni će nositi vidljivu oznaku ‘’komunalni redar’’ i imaće legitimaciju koju će izdavati Gradska uprava. Komunalni redari obavljaće svoju dužnost pri Komunalnoj miliciji.Cilj jeste bolje održavanje konunalnog reda.Nedovoljan broj komunalnih inspektora i milicajaca,osnovni je razlog za angažovanje i komunalnih redara. Na potencijalnom spisku za kovid redare >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je oko 40 lica,koji su primaoci socijalne pomoći ili su članovi boračkih udruženja i sposobni su za rad.

 “Komunalni redari će prepoznavati sve što je problem na teritoriji Grada Niša. I kada su u pitanju divlje deponije i nepravilnosti vezana za sama parkirališta, odnosno zauzimanja javnih površina na teritoriji grada. Oni će takođe biti zaduženi za upozoravanje naših sugrađane na nepravilnosti, zatim da evidentiraju poštovanje po preporukama Kriznog štaba Vlade i Gradskog kriznog štaba u vezi nošenja maski i držanja distance. Imali smo podatke i da, upravo, veliki privredni subjekti kao što su tržni centri,  nisu poštovali epidemiološke mere i pored svojih radara. Tu su izrečene mere kazne, od 50 do 300 hiljada dinara, trista hiljada za pravne sbjekte, a 50 hiljada za angažovane kovid redare u tim veliki objektima“, izjavila je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

               Evidentno je i nepoštovanje mera od strane ugostiteljskih objekata. Prema rečima Dušice Davidović, dešava se da i u kasnim satima u pojedinim ugostiteljskim objektima bude i po 200 ljudi koji ne nose maske, a to se odnosi i na zaposlene u tim objektima.To je veliki problem u situaciji kada se broj inficiranih osoba povećava.

             “Trenutno imamo 30-40 lica koji će biti podrška komunalnoj policiji i komunalnim inspektorima sa teritorija svih pet gradskih opština. Oni će dobiti jasna uputstva šta je njihova nadležnost. Neće moći da izriču mere kazne, jer to naravno radi komunalna policija. Uz saradnju sa komunalnim inspektorima, dužni su da sve uočene nepravilnosti jave određenom licu koje će biti koordinator komunalnim redarima“, dodala je Davidović.

                  Dodala je da će komunalni radari biti zaposleni na osnovu programa “100 sati” i da im mesečna naknada iznositi 18.000 dinara. Prinadležnosti od Grada i Republike koje su do sada imale neće im biti ukinute.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.