O bezbednosti građana Niša brinuće gradonačelnica i još 21 član Saveta

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2023, 16:14

O bezbednosti građana Niša brinuće gradonačelnica i još 21 član Saveta

Novoformirani Savet za bezbednost Grada Niša, koji bi trebalo da brino o bezbednosti svih građana i građanki Niša, a posebno dece, čine 22 člana, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski. O bezbednosti građana vodiće računa više gradskih funkcionera, zaštitnica građana, policijski službenici i predstavnici škola.

Predsednica Saveta za bezbednost; foto: JV/Tamara Radovanović Zadatak saveta za bezbednost Grada Niša biće da razmatra i proučava pitanja vezana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za prevenciju bezbednosti na teritoriji Grada i priprema i predlaže mere za poboljšanje zaštite i sigurnosti građana Niša. Posebna pažnja biće posvećena mladima, naročito školskoj omladini, roditeljima i zaposlenima u prosveti. O tome će brinuti tim na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

Sa njom su u Savetu njena zamenica Dušica Davidović, većnica za obrazovanje Marija Ranđelović, većnik za planiranje i vanredne situacije Nenad Stanković i pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković.

Takođe, zadatak Saveta je da doprinese blagovremenom prepoznavanju i adekvatnom i efikasnom odgovoru na sve oblike nasilja, omogući saradnju između svih aktera u zaštiti bezbednosti učenika, upućuje preporuke i prati doslednost realizacije istih, ostvaruje redovnu komunikaciju sa medijima i stručnom javnošću - navodi se u Službenom glasniku.

Među članovima i direktorka Sigurne kuće, Sonja Šćekić; foto: JV Među članovima koji će učestvovati i u prevenciji pojave nasilja među niškim učenicima su i lokalna ombudsmanka Grada Niša Katarina Mitrovski, v.d. načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Pavlina Mihajlenko, direktorka Sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Niš Sonja Šćekić i direktor Centra za socijalni rad “Sveti Sava” Zoran Jović. U timu su i načelnik Policijske uprave u Nišu Jovica Stojmenović, ali i službenik Bezbednosno-informativne agencije Miloš Bojković.

U cilju realizacije svojih zadataka, Savet će obrazovati radne grupe i koordinaciona tela sastavljena od stručnjaka koji su specijalisti za pojedine aspekte problema vršnjačkog nasilja - navode.

Član Saveta i dugogodišnja direktorka "Pčelice"; foto: JV Što se tiče obrazovanja, u Savetu za bezbednost su direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Niš Svetlana Mitić, savetnica Školske uprave Niš Jasmina Gejo, republička prosvetni inspektorka Sonja Vukanić, šef Odseka za prosvetnu i sportsku inspekciju Grada Niša Snežana Grozdanović, predstavnik Saveta roditelja osnovnih škola Sanja Jefić Branković, predstavnik Saveta roditelja srednjih škola Jelena Anđelković.

Među njima su i predstavnik Aktiva direktora osnovnih škola i direktorka Osnovne škole “Učitelj Tasa” Radmila Krstić i predstavnik Aktiva direktora srednjih škola i direktorka Gimnazije “Svetozar Marković” Milica Milosavljević. Kao predstavnik učeničkog parlamenta, u Savetu za bezbednost je Nikola Aleksić.

U Savetu je i pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić i predstavnik Centra za zaštitu mentalnog zdravlja Dragana Krasić.

O svojim inicijativama, stavovima i preporukama Savet će, kako navode, obaveštavati javnost održavanjem konferencija za novinare i izdavanjem saopštenja.

Podsetimo, odmah po formiranju Saveta za bezbednost Grada Niša otvorena su tri telefonska broja putem kojih građani mogu da dobiju psihosocijanu podrška i savetovanje, a najavljeno je i formiranje posebnog tela unutar njega za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.