Novo okupljanje Prokupčana u znak podrške Srbima u Crnoj Gori

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo okupljanje Prokupčana u znak podrške Srbima u Crnoj Gori

Skup podrške Srbima u Crnoj Gori koji protestuju zbog usvajanja spornog zakona o slobodi veroispovesti, nakon što je krajem prošle nedelje održan spontanim okupljanjem Prokupčana, ponovo će biti organizovan - ovoga puta uz pomoć sveštenstva crkve Sveti Prokopije. Skup je zakazan za četvrtak 16. januara od 17 sati, a okupljanje je ispred prokupačke crkve.

Kako su nam potvrdili u crkvi Sveti Prokupije, okupljanje građana počeće molebanom Presvetoj Bogorodici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
U znak podrške našoj pravoslavnoj braći i Crkvi Božijoj koja strada u Crnoj Gori, služićemo moleban, a nakon toga krenućemo u gradsku litiju. Poželjno je da svi učesnici ponesu po jednu ikonu od kuće – kažu u prokupačkoj crkvi.

Pozivaju sve vernike i ljude koji osećaju potrebu da daju podršku pravoslavnoj braći u Crnoj Gori, da se okupe u što većem broju i da mirnom šetnjom ukažu na problem koji oni imaju.

Inače, u subotu je skup podrške koji je ranije najavljivan, a dan pre toga otkazan, ipak održan zahvaljujući spontanim okupljanjem građana među kojima su viđeni i navijači OFK Topličanina i potomci Gvozdenog puka koji su bakljadom u centru grada napravili svojevrsni performans.

Nakon okupljanja na Trgu topličkih junaka, građani su krenuli u šetnju koja se završila upravo ispred crkve Sveti Prokopije. Sveštenstvo crkve tada nije učestvovalo, uz komentar da žele da organizacija bude ozbiljnija i da će to biti ove nedelje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PODRŠKA SRBIMA U CRNOJ GORI Hiljade vernika na molebanu u Bijeljini (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Jan.2020

Na hiljade vernika ispunilo je večeras Saborni hram rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini i plato ispred njega na molebanu kojim se daje podrška Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, koji su ugroženi diskriminatorskim Zakonom o slobodi veroispovesti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.