Novinarka Bujanovačkih pisala o padu plafona u školi, direktor je prijavio policiji

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2024, 18:13

Novinarka "Bujanovačkih" pisala o padu plafona u školi, direktor je prijavio policiji

Redakciju Bujanovačkih danas je posetila policija, a kao razlog naveli su prijavu protiv novinarke Ivane Jovanović za neovlašćeni ulazak u Osnovnu školu "Branko Radičević" u ovoj opštini i fotografisanje plafona koji je pao tokom renoviranja koje je navodno "uznemirilo roditelje". Iz redakcije ističu da je samo radila svoj posao, te da ih ova prijava neće pokolebati da i dalje rade u javnom interesu.

Prijavu policiji protiv novinarke Bujanovačkih podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je direktor škole Nenad Tasić, a kako su nezvanično saznali, naveo je da je njen tekst o renoviranju škole i fotografija na kojoj se vidi da je deo plafona pao u jednom toaletu uznemirio roditelje.

Pripadnici policijske stanice Bujanovac su po ovoj prijavi u četvrtak obavili razgovor sa koleginicom Jovanović u prostorijama redakcije Bujanovačkih. Ona im je rekla da u školu nije ušla neovlašćeno, već kao novinar i predstavila se prisutnim radnicima, od kojih joj niko nije rekao da su ulaz u školu i fotografisanje zabranjeni - navode iz redakcije.

Novinarka je objasnila policajcima i da je škola javni objekat, kao i da je u fokusu lokalne javnosti, jer učenici zbog renoviranja već dve godine idu u drugu školu.

Napominjemo da je koleginica po povratku iz škole nazvala direktora Tasića koji joj tom prilikom nijednom rečju nije rekao da je neovlašćeno ušla u školu. Konačno, naša novinarka u školu nije otišla privatno, već se tamo uredno predstavila i objasnila razlog posete, a nije ušla ni u Tasićev privatni posed, što bi se moglo okarakterisati kao nedozvoljen čin. Naprotiv, Tasić joj je u telefonskom razgovoru rekao da otpali plafon nije jedini nedostatak koji je primećen nakon rekonstrukcije i da su u školi napravili spisak svih uočenih anomalija koji će predati nadležnima - ističu iz redakcije.

Iz redakcije Bujanovačkih smatraju da se direktor Tasić prilikom podnošenja prijave policiji nije upoznao sa osnovnim principima novinarskog posla i interesom javnosti koja ima puno pravo da zna šta se dešava u školi nakon rekonstrukcije, a posebno ih to čudi s obzirom da je Tasić osnivač jednog renomiranog novinarskog udruženja, dakle i medijski radnik, pa bi kao takav trebalo da zna šta je posao medija i novinara.

Na kraju poručuje da ih ovakve prijave neće pokolebati u osnovnoj misiji - a to je javni interes.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

NUNS i UNS traže povlačenje prijave protiv novinarke Bujanovačkih zbog teksta o renoviranju škole

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2024, 15:12

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je danas pozvalo direktora bujanovačke osnovne škole "Branko Radičević" da povuče prijavu protiv novinarke Bujanovačkih Ivane Jovanović zbog teksta o renoviranju te škole i fotografija otpalih plafona što je uznemirilo roditelje đaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.