Novi protest u Pirotu protiv izgradnje MHE

Izvor: JužneVesti.com, 18.Mar.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest u Pirotu protiv izgradnje MHE

Piroćanci koji se protive izgradnji mini-hidroelektrana okupiće se u petak ispred zgrade Gradske uprave u vreme skupštinske sednice, kako bi zatražili od gradonačelnika Vasića i odbornika da donesu odluku da se iz Prostornog plana izbrišu lokacije za MHE.

Simbolično, na Svetski dan voda, 22. marta, Piroćanci će protestovati protiv izgradnje MHE, a od gradonačelnika Pirota Vladana Vasića i nadležnih traže i da se raskine ugovor koji Grad ima sa investitorom MHE u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Topli Do, kao i da se javno objave svi dokumenti koje Grad poseduje u vezi izgradnje MHE u Pirotu.

Aleksandar Panić iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine kaže da se lokalna vlast samo deklarativno protivi gradnji MHE, a da donosi odluke kojima u stvari podržava investitore.

Tražimo poništenje štetnih ugovora kojima se zemlja daje na korišćenje investitorima. Vlast čini ustupke investitorima, daju im zemljište i puteve za cevovode, a izjašnjavaju se da su protiv mini-hidroelektrana - kaže Panić.

Zbog toga će se okupiti u vreme skupštinske sednice ispred Gradske uprave, a očekuju od odbornika opozicije da traže izmenu dnevnog reda i da se na sednici nađe tačka u vezi sa tim problemom.

Okupićemo se da damo podršku ljudima koji će pokušati da nametnu pitanje MHE, nadamo se da će se o ovome govoriti na sednici - dodaje Panić.

Podsetimo, odbornička grupa Najbolje za Pirot saopštila je da grad sarađuje sa investitorima MHE, a od nadležnih su zatražili da prestaju sa izdavanjem dozvola.

Ovo će biti 2. protest u Pirotu, a 2. septembra prošle godine građani iz cele Srbije su se prvi put okupili u ovom gradu kako bi "odbranili" reke Stare planine, ali i cele Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.