Novi protest: Nišlije ne odustaju od odbrane svog aerodroma

Izvor: juGmedia, 01.Apr.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest: Nišlije ne odustaju od odbrane svog aerodroma

Drugi dan zaredom građani Niša protestovali su na centralnom gradskom trgu i ispred Gradske kuće zbog odluke Veća grada Niša da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma „Konstantin Veliki“.

Oko 1.000 građana zatražilo je da aerodrom ostane vlasništvo grada, a da  gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i članovi Gradskog veća podnesu ostavke.

Đokica Jovanović iz Udruženog pokreta slobodnih stanara rekao je da je aerodrom u Nišu gradjen >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << iz sredstava samodoprinosa i da predstavlja poslednju kotu odbrane egzistencije gradjana Niša.

„Ne branimo samo aerodrom, branimo sebe i svoj grad“, rekao je Jovanović.

Jedan od organizatora skupa, Miloš Bošković rekao je da gradjani ne veruju izjavama gradskih i republičkih čelnika da grad Niš nema para da ulaže u dalji razvoj i da zbog toga aerodrom mora da predje u državno vlasništvo.

„Gradonačelnik plaši odbornike Skupštine grada da će, ukoliko aerodrom ne postane državni, grad da bankrotira i da neće imati za plate. Osoblje na aerodromu poslednjih dana namerno pravi gužve da bi pokazalo da grad nije sposoban da upravlja aerodromom“, rekao je Bošković.

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju rekao je da je ovo još jedan primer centralizacije Srbije.

„Republika investira u Beograd na vodi bez da oduzima vlasništvo i imovinu grada Beograda. Zašto ne bi ulagali i u niški aerodrom kada je u vlasništvu grada“, zapitao je Jovanović.

Saša Kostić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara podsetio je da je pre aerodroma država Nišu uzela Privrednu komoru i Jugoistok.

Za sutra u 17 časova najavljen je novi protest, na istom mestu i sa istim zahtevima.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi protest Nišlija: Branimo aerodrom i sebe FOTO

Izvor: Mondo, 01.Apr.2018

Oko 1.000 građana protestovalo je u centru Niša po drugi put za dva dana zbog odluke Gradskog veća da u vlasništvo Republike prenese imovinu i osnivačka prava Međunarodnog aerodroma "Konstantin Veliki"...Foto: Beta/Saša Đorđević..Na centralnom trgu i ispred Gradske kuće skandirali su: "Ne...

Nastavak na Mondo...

Nišlije sutra od 10 časova nastavljaju protest zbog odluke gradskih vlasti o aerodromu

Izvor: Beta Video, 02.Apr.2018, 19:08

NIŠ - Gradjani Niša nastaviće sa svakodnevnim protestima zbog odluke Gradskog veća da aerodrom ``Konstantin Veliki`` bude ustupljen državi, odlučeno je na današnjem, trećem protestnom skupu održanom na centralnom gradskom trgu. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.