Novi parking sa punjačem za električne automobile otvoren u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2023, 11:11

Novi parking sa punjačem za električne automobile otvoren u Pirotu

Na ulazu u Pirot, pored srednjevekovne Tvrđave Kale, otvoren je novi parking sa preko 40 mesta, a na njemu je instaliran, još 2021. godine najavljeni, punjač za električne automobile.

Divlji" parking pored parka i Tvrđave je uređen, a za to je utrošeno skoro 16 miliona dinara, rekao je na otvaranju parkinga direktor JP za planiranje i izgradnju Slaviša Svilarov.

Ovo je investicija koja je prenešena iz prethodne godine. Radovi su krenuli 2022. godine, radilo se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i tokom zime i sada zvanično otvaramo. Vrednost je oko 15,7 miliona dinara. Urađena je i javna rasveta, mobilijar, Komunalac je uredio zelene površine - rekao je Svilarov.

Dva automobila mogu da se pune istovremeno; foto: Lj. F. Na novootvorenom parkingu instaliran je i punjač za električne automobile, koji istovremeno može da puni dva vozila i prosečne snage je 20 kilovata.

Punjač je najavljen novembra 2021. godine, a jedan od automobila koji bi tu mogao da se puni je i službeni automobil Gradske uprave, luksuzni hibridni "Leksus ES 300h".

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić najavljuje instaliranje još jednog punjača u budućnosti. Preko 40 parking mesta; foto: Lj. F.

Mislim da smo dobili najlepši parking u gradu, sa preko 40 mesta. Dobili smo prostor za punjenje električnih automobila, verovatno ćemo u narednom periodu tražiti još minimum jednu lokaciju da instaliramo takav punjač. Želimo da na mapi Srbije ljudi znaju da kada krenu za Pirot ili ka Bugarskoj ili iz Bugarske ka Pirotu i ostatku Srbije, da mogu da naprave pauzu, da posete Tvrđavu, odmore u parku i napune automobil - rekao je Vasić.

Podsetimo, najbližni javni električni punjač za Piroćance je sa jedne strane na Graničnom prelazu Gradina, a sa druge strane, postoji i jedan na parkingu kod Doma zdravlja u Nišu. Piroćanci imaju i jedan bliži kod etno kompleksa Nišavska dolina na obodu grada, ali se tamo punjenje naplaćuje.

JP Putevi Srbije najavili su i postavljanje dva punjača na auto-putu između Niša i Dimitrovgrada - jedan kod odmorišta "Crvena reka" u smeru ka Nišu, a drugi kod odmorišta "Toplik", u suprotnom smeru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.