Izvor: JUGpress.com, 29.Maj.2023, 23:17

Novi izgled nekadašnje Sarajevske ulice

NIŠ

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa saradnicima Ulicu 63.padobranske, nekada Sarajevsku, u naselju 12.februar,u kojoj je završena rekonstrukcija kolovoza i trotoara u dužini od preko 730 metara. Ulica  je sada asfaltirana, a stanari ulice ističu da su nekoliko decenija čekali da dobiju savremenu saobraćajnicu. Tokom razgovora sa gradonačelnicom ukazali su na još nekoliko problema sa kojima se suočavaju uz obećanje da će i oni uskoro biti rešeni. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

    „Onako kako dogovaramo sa građanima tako i radimo. Već ove nedelje iz ove ulice  mašine odlaze u Ulicu Vojvode Putnika  gde se radi na  izgradnji novog kružnog toka, a onda paraleLno sa tim završavamo ulice u svih pet gradskih opština. Od građana smo danas ovde saznali da Ložionička ulica ima azbestne cevi, da nedostaje kanalizacija i na tome ćemo raditi narednih meseci“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

     Prema rečima predsednika GO Crveni krst, profesora dr Miroslava Milutinovića, asfaltiranje Ulice 63.padobranske brigade je bio prioritet na zahtev građana.

     „Sada je ulica dobila evropski izgled. Urađena je saobraćajnica, totoari, kanalizacija.Već ovih dana sa gradonačelnicom ćemo razgovarati šta su prioriteti u ovom naselju kako bismo  nastavili radove i na njihovom rešavanju“, kazao je Milutinović.

     Zoran Prokić, v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada kaže da je ulica  bila u dosta lošem stanju a sugrađani su njenu rekonstrukciju naveli kao prioritet.

     „Trenutno su nam u gradu otvorena 24 gradilišta i radi se u svim gradskim opštinama. Radimo na rehabilitaciji i asfaltiranju ulica, a redosled radova odredili su građani“, kazao je Prokić.

     Stanari nekadašnje Sarajevske a sada Ulice 63. padobranske brigade su više nego zadovoljni nakon asfaltiranja ulice i  uređenja trotoara.

    „Ovo je sada jedna od najlepših ulica, a na asfalt smo čekali dugo. Ovo je jedna od strategijskih ulica koju koriste i gosti aerodroma. Građani su rehabilitaciju ulice istakli kao prioritet, razgovarli smo pre izvesnog vremena sa gradonačelnicom o tome, ona je obećala da će ulica biti asfaltirana i to je sada urađeno“, kaže žitelj ove ulice Ljubiša Zlatanović, član Saveta građana.

    Dodaje da u Ložioničkoj ulici treba da se zamene azbestne cevi, biće problema i sa kanalizacijom, ali, kako je Zalatanović kazao, rešenje ovih problema već je dogovoreno sa rukovodstvom grada.(kraj) VP/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.