Novi direktori u tri niška preduzeća

Izvor: juGmedia, 03.Okt.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi direktori u tri niška preduzeća

Veće grada Niša donelo je danas odluku da novi vršilac dužnosti direktora JP „Nišstan“ bude inženjer mašinstva Miroljub Ćupić, novi v.d. direktora Direkcije za javni prevoz biće inženjer saobraćaja Milan Milić, a novi v. d. direktora „Gorica“ biće mašinski inženjer Zoran Milojković.

Prema rečima sekretara Gradskog veća Marine Janković odluka o izboru v. d. direktora doneta je pošto starim vršiocima dužnosti ističe mandat tokom oktobra.

„Dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vršilac dužnosti direktora „Nišstana“ Nenad Hafner, v. d. direktora Direkcije Saša Petronijević i v.d. „Gorice“ Igor Novaković po zakonu ne mogu još u jednom mandatu da budu vršioci dužnosti“, objasnila je Janković.

Veće grada Niša stavilo je van snage konkurs za izbor direktora tri pomenuta preduzeća, ali i „Mediane“ i „Naisusa“.

Skupštini grada Niša upućen je predlog da za direktora JKP „Mediana“ bude izabran dosadašnji v.d. direktora Dragoslav Pavlović, a da za direktora „Naisusa“ bude izabran bude izabran Igor Vučić.

Kako je kazala Janković ovakva odluka je doneta pošto su najbolje rangirani kandidati na konkursu za izbor direktora pomenuta dva preduzeća ovih dana povukli svoje kandidature i o tome obavestili Veće pisanim putem.

„Na konkursu za izbor direktora „Mediane“ najbolje rangirani kandidat bio je Bratislav Vučković, a u vodovodu je najbolje rangirani kandidat bio Dejan Andrejević. Oni su, kao i drugoplasnirani na konkursu odustali od kandidature, tako da je predlog veća da direktori budu trećeplasirani kandidati a to su Dragoslav Pavlović u “Mediani“ i Igor Vučić u vodovodu“, izjavila je Janković.

Dodaje da je zbog tih novonastalih okolnosti doneta odluka o stavljanju van snage konkursa za izbor direktora tih preduzeća.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.