Novcem od reciklaže kupili Hitnoj pomoći neophodan aparat

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novcem od reciklaže kupili Hitnoj pomoći neophodan aparat

Prodajom plastičnih flaša koji su sakupljali đaci i nastavnici Osnovne škole “8. septembar” u Pirotu, obezbeđen je novac kojim je kupljen UV sterilizator, a učenici škole su ga zajedno sa predstavnikom Udruženja Leka predali Hitnoj službi.

Nastavnica engleskog jezika Ivana Bojkić koja je koordinisala akcijom u školi, kaže da su se đaci vrlo rado odazvali akciji, a da su najmlađi bili i najaktivniji.

Učiteljice su motivisale đake, oni od 1. do >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 4. razreda su doneli najviše flaša, a posebno se istaklo jedno odeljenje iz 3. razreda koje je sakupilo 7.000 flaša. Đaci su zaslužili i petice iz predmeta Čuvari prirode - kaže Ivana.

Akciju "Reciklirajmo humano" u Pirotu je sa učenicima organizovalo Udruženje građana Leka, a Aleksa Živković iz ovog Udruženja kaže da se ideja da se prodajom sekundarnih sirovina prave humanitarne akcije rodila još 2015. godine.

Naredne 2016. godine smo od prodaje flaša kupili odeću i posteljinu za dečije odeljenje Opšte bolnice, a nakon neke pauze od početka ove godine počeli smo da opet sa sakupljanjem flaša i rezultat je donacija ovog sterilizatora - kaže Živković.

Uz pomoć ove lampe sterilizovaće se prostorije i vozila Hitne pomoći nakon korišćenja, kako bi bili spremni za nove pacijente, a Živković, koji je u Pirotu poznat i kao" "potrčko", dodaje da je kompletni prevoz obavljen biciklom.

Nijednom se nije koristilo vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem, isključivo bicikl. Đaci su sa nastavnicima sakupljali plastične flaše koje su odlagali u prikolicu u dvorištu. Ja sam na kraju svakog dana biciklom odvozio prikolicu i kada bi bila napunjena prodavao sam je na stovarištu - objašnjava Živković.

Deo flaša je sakupljao i on sam prilikom dostave koju svakodnevno obavlja Piroćanicima, a Živković obećava još ovakvih akcija u budućnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.