Novcem od naknade za koriščenje šuma novi drvoredi i ozelenjavanje Pirota

Izvor: JužneVesti.com, 04.Feb.2023, 14:57

Novcem od naknade za koriščenje šuma novi drvoredi i ozelenjavanje Pirota

Oko 2 miliona dinara, koja Gradska uprava Pirot planira da prihoduje od naknade za koriščenje šuma i šumskog zemljišta u 2023. godini, iskoristiće za formiranje drvoreda pored pešačke staze kod Gradske bolnice, kao i za pošumljavanje i ozelenjavanje na još tri lokacije u gradu.

405.000 dinara biče iskorišćeno za nabavku sadnica, prateće opreme i radove na drvoredu koji će se formirati od Bolnice ka naselju Gnjilan i tu je plan da se zasade 43 sadnice poljskog jasena, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u ukupnoj dužini od oko 500 metara.

Projekat "Pošumljavanje degradiranih površina i goleti na teritoriji grada Pirota", odnosi se na pošumljavanje lokaliteta “Sarlah“ na površini od oko 4,76 hektara, gde se planira sađenje 9.532 sadnica crnog bora.

Za to će biti potrošeno najviše para od ukupne sume - 777.000 dinara, dok će 300.000 dinara biti iskorišćeno za ozelenjavanje površina oko fudbalskog terena sa veštačkom travom u naselju Senjak.

Oko terena će se formirati drvored sadnjom 31 sadnice poljskog jasena, dok će se drvoredom sa 45 lipa, kao i sadnjom dekorativnog šiblja i žbunja, urediti deo oko fudbalskog terena u naselju Držina i škole i za to će biti namenjeno 518.000 dinara.

Novac će se koristiti nakon sprovedenih javnih nabavki za nabavku sadnica i izvođenje radova, a na osnovu dostavljenih specifikacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.