Novčana pomoć za najbolje srednjoškolce I studente

Izvor: juGmedia, 13.Jan.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novčana pomoć za najbolje srednjoškolce I studente

BELA PALANKA – Sedmoro najboljih učenika srednjih škola i 50 studenata u Beloj Palanci danas je dobilo novčane nagrade od opštine. Srednjoškolci su dobili po 12 hiljada a studenti po 15 hiljada dinara.

Kriterijum na raspisanom konkursu je bio prosek ocena 5,00 za učenike i 8,50 za studente. Nagrade je najboljim belopalanačkim srednjoškolcima I studentima uručio danas predsednik opštine Goran Miljković, koji je rekao da  je veoma  počastvovan  što stoji ispred najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << mladih umova ove opštine.

„Zaista su retke prilike u ovoj našoj sumornoj svakodnevnici da se srećemo sa uspehom, da čestitamo najboljima i da se s njima družimo. Zbog toga je ovaj današnji dan poseban. Vi ste najbolji. To znači da je ispred mene umna snaga, znanje i umenje, naša budućnost. Znam da vam nije bilo lako da uspeh ostvarite. Morali ste se izdići iznad prosečnosti i pobediti je. Naravno da zasluge za vaš uspeh imaju i vaši roditelji i vaši profesori koji su uspeli da vaše sposobnosti usmere ka pravim vrednostima. Ne sumnjam da će te sutra biti, vrhunski studenti, profesionalci u svom poslu i uspešni roditelji- rekao je Miljković.

Miljković je dodao da se Opština  trudi  da  pomogne koliko može i  najbolje učenike srednjih škola i studente nagradi za  uspeh i uložen trud.

„Ova nagrada ne može da vam obezbedi sve što vam je potrebno ali ukoliko bude makar od male pomoći smatraćemo uspehom. Takođe ćemo se truditi i pronalaziti mogućnosti da se više sredstava odvajaju za talentovane i najbolje učenike i studente u vidu dugoročnijih stipendija ili određenih subvencija- rekao je Miljkovivić, dodajući da će rukovodstvo opštine nastojati da  stvori uslove da se  oni kada završe školovanje, vrate u svoj grad i u njemu žive i stvaraju.

-        (kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.