Nova Srbija traži isplatu zaostalih zarada za prosvetare

Izvor: juGmedia, 22.Jul.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija traži isplatu zaostalih zarada za prosvetare

NIŠ – Povodom neislpaćenih zarada prosvetnim radnicima u Nišu, zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, Nova Srbija izražava energičan protest i zahteva od gradonačelnika i gradske vlasti da momentalno otklone razlog i uzroke ove obustave.

„Kako su tekući računi svih škola u blokadi zbog neizmirenih obaveza prema dobavljačima, celokupno nastavno i nenastavno osoblje u školama ostalo je uskraćeno za isplatu prvog dela julske zarade, koja je trebalo da bude isplaćena >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << do 20. jula. Pošto grad nije izmirio svoje obaveze prema školama vezano za tekuće i materijalne troškove, kao što su struja, voda, iznošenje smeća, telefon, internet, u iznosu od 32 miliona dinara dobavlajči su aktivirali svoja potraživanja i tako blokirali račune škola, čime su zaposlene doveli u tešku situiaciju, navodi se u saopštenju Nove Srbije.

(kRAJ)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.