Noć istraživača u Tvrđavi i na PMF-u

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2016, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Noć istraživača" u Tvrđavi i na PMF-u

Fizičari, biolozi, hemičari i geografi će zanimljivosti iz sveta nauke predstaviti u petak 30. septembra na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. U “Noći istraživača” će i na Prirodno-matematičkom fakultetu biti organizovano predavanje o srpskim naučnicima i obilazak opservatorije.

Osim šetnje Tvrđavom uz predavanje o njenoj istoriji i arhitekturi, posetioci će u petak od 17 sati do ponoći moći da pogledaju brojne postavke i učestvuju u interaktivnim radionicama iz različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << naučnih oblasti.

Tema ovogodišnje “Noći istraživača” su migracije, pa su učesnici pripremili predavanja u skladu sa tematikom - “Putujući vampiri bez vilica”, “Migracija kao spas”, “Šta mirgacije donose kroz jezik i kulturu”, a osim toga govoriće i o Nikoli Tesli, Mariji Kiri, caru Konstantinu

Predavanje profesora Dragana Gajića na PMF-u počinje od 20 sati, a nosi naziv “Naši zaboravljeni velikani”.

Cilj manifestacije je da mlade ljude približi nauci i da nauku približimo mladima – kaže profesor Dragan Gajić.

Učesnici “Noći istraživača” su, osim PMF-a, Elektronski i Filozofski fakultet, kao i Gimnazija “Svetozar Marković”.

“Noć istraživača” je besplatna i otvorena za sve, a već 10 godina se održava u 300 gradova Evrope. U Srbiji se održava 7. put, dok je u Nišu ovo 4. godina zaredom. Prirodno-matematički fakultet organizuje manifestaciju kroz program Horizon koji se finansira iz fondova EU.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U petak migrirajte u Noć istraživača

Izvor: NiskeVesti.rs, 27.Sep.2016

Tradicionalna manifestacija Noć istraživača održaće se na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi u petak, 30. septembra u periodu od 17 časova do ponoći, najavili su organizatori. Ovogodišnja tema Noći istraživača su migracije, a održava se pod motom “Istraži, prikaži, znanje potraži”....

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.