Nizak standard muči stanovnike na jugu i jugozapadu Srbije

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2013, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nizak standard muči stanovnike na jugu i jugozapadu Srbije

GRAĐANE na jugu i jugozapadu Srbije, najviše pogađa nizak životni standard, jer 43 odsto njih tvrdi da sa porodicom živi teško podnošljivo ili nepodnošljivo, pokazuje najnovije istraživanje CeSID -a.Prema rezultatima ovog istraživanja koje je rađeno na reprezentativnom uzorku od 8.378 punoletnih građana,44 odsto ispitanika nema stalan posao. Skoro polovina stanovnika podmiruje mesečne potrebe sa manje od 10.000 dinara, dok još četvrtina na raspolaganju ima ispod 20.000 dinara. Istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je pokazalo da čak 60 odsto ispitanika tvrdi da nije zadovoljno svojim životom, dok je samo 15 odsto onih koji se osećaju zadovoljno.

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske preko Programa „Progres“, sproveo je istraživanje o zadovoljstvu građana u 34 opštine na jugu i jugozapadu Srbije .

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.