Nišlije upozoravaju na rizične rupe na ulicama, Direkcija utvrđuje o čemu se radi

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije upozoravaju na rizične rupe na ulicama, Direkcija utvrđuje o čemu se radi

Otvor za kanalizaciju koji služi za odvod vode u blizini Toplane opasan je za pešake i vozače jer nema zaštitnu rešetku. Rupa koja zjapi otvorena, kako je navedeno u aplikaciji "Prijavi problem", posebno je rizična kada padne kiša, jer se tada ne vidi. Građani su se poslednjih dana žalili na one rupe na kolovozima i trotoarima na Kalač brdu i u Minovom naselju.

Odvod u Ulici Blagoja Parovića otvoren je, prema svedočenju građana, već neko vreme.Rupa za odvod vode otvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << već neko vreme, upozorava građanin; Foto: Prijavi problem/čitalac

Ulična šahta za odvod vode sa kolovoza je bez zaštitnog poklopca pa je opasna za automobile i pešake, naročito kada pada kiša i pokrije je voda. Nalazi se preko puta ulaza u Toplanu, odmah pre krivine i pored podzemnih kontejnera. Opasna je i po radnike "Mediane" koji tu prolaze zbog pražnjenja kontejnera i kante za reciklažu. Lako je uočljiva jer se nalazi na kolovozu - upozorio je građanin.

Da je u Ulici Vase Čarapića izvučena kocka učinila prolaz komplikovanim, takođe je prijavljeno preko aplikacije Južnih vesti.

Udarna rupa širine cele ulice, veoma duboka i opasna po automobile, pošto je kaldrma u pitanju, svakim danom se sve više i više širi - navedeno je.

Otvara se asfalt u Minovom naselju; Foto: Pirjavi problem/čitalacRupa postoji i u Ćurlinskoj ulici u Minovom naselju na Ledenoj steni, a građani kažu da su pokušavali i sami da je zatrpaju, ali da je taj posao bio uzaludan.

Asfalt se pre nekoliko dana, prema rečima građana, otvorio i na trotoaru u delu gde je iscrtan parking u Ulici 7. juli, kod broja 40.

Iz Direkcije za izgradnju navode da su naložili inženjeru da izađe na teren i utvrdi "o čemu se tačno radi" kod otvorenog šahta kod Toplane. Slična akcija, prema navodima iz Direkcije, preduzeta je i povodom ostalih rupa na koje su ukazali građani.

Što se tiče ulica Vase Čarapića i Ćurlinskoj takođe su izdati nalozi nadležnim inženjerima da utvrde gde se tačno nalaze pomenute udarne rupe i da li su u nadležnosti JP Direkcija za izgradnju grada Niša - navedeno je iz Direkcije.

Podsetimo, iz odsečenog dela asfalta u Ulici Dragiše Cvetkovića nedavno je "nikao" žbun. Ovu akciju napravili su građani nezadovoljni što rupa nije bila zakrpljena mesecima.

Inače, trenutno se presvlači asfalt u nekoliko ulica u centru Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.