Nišlije se žale na razbacano smeće i deponije, iz Mediane kažu rade i nedeljom

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2021, 16:32

Nišlije se žale na razbacano smeće i deponije, iz "Mediane" kažu rade i nedeljom

Gomilu smeća na brojnim lokacijama prijavljuju građani često preko aplikacije Prijavi problem, ali već duži period iz JKP Mediana na pitanja novinara Južnih vesti ne odgovaraju. Ipak, nakon što im je gradonačelnica Niš Dragana Sotirovski ukazala da joj građani često prijavljuju divlje deponije i nered pored kontejnera iz JKP Mediana su, kako se navodi na zvaničnom sajtu grada, uveli i nedelju kao radni dan.

Kod mostića na Gabrovačkoj reci, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Romanijskoj ulici, četiri podzemna kontejnera okružena su gomilom smeća, a kao glavni problem građani vide neredovan rad Mediane.

Mediana ne šalje redovno svoje kamione da isprazne podzemne kontejnere, posledica je ova zaraza koja se širi, i pacovi koji su se pojavili u velikom broju – navodi čitalac u aplikaciji.

Smeće u Romanijskoj; foto: čitalacJoš jedan od problema je, kako kaže, nesređena ulica, malo mesta za parkiranje, pa kamioni koji odnose otpad ne mogu da priđu kontejnerima.

Molba opštini Medijana je predata 30.11.2018 godine, potpisana i pečatirana od strane 8 skupštine stanara, ali se do danas ništa nije uradilo da se ulica sredi, da se omogući javnim službama(Medijana, Hitna pomoć, putarska služba, itd) da normalno funkcionišu – piše čitalac.

Zašto se kontejneri ne prazne na toj lokaciji upitali smo i Gradsku opštinu Medijanu, ali odatle kažu da, kad god im neko prijavi problem, oni proslede Mediani kako bi im skrenuli pažnju da radnici češće prazne kontejnere.

Putem aplikacije Prijavi problem gotovo svakog dana čitaoci prijavljuju poneku deponiju i razbacano smeće u Nišu, ali preduzeće Mediana je za novinare Južnih vesti često "zatvorena" knjiga, pa ni ovoga puta odatle nisu odgovorili šta je sa smećem u Romanijskoj ulici i koliko često tuda prolaze njihovi kamioni. Takođe, novinari su pored zvaničnog mejla, pozvali i direktora tog preduzeća, ali se sa druge strane čulo "tu-tu", što je već postalo praksa.

Građani ukazuju i na deponiju uz trotoar u Ulici Branka Krsmanovića.

Svakim danom sve veća i gora. U blizini OŠ Sveti Sava, uz trotoar kojim deca idu u školu - navodi čitalac.

Smeće je u Nišu zahvatilo i Drugu Nišavsku, pa je put sa obe strane ograđen otpadom, a građani taj prizor opisuju jednom rečju - sramota.

Užasan prizor, neodgovornost ljudi koji žive u tom delu i koji bacaju otpad gde god im se ukaže prilika. Treba malo više da se angažuje komunalna inspekcija i da se kažnjavaju građani koji nepropisno odlažu otpad! Sramota je u kakvom otpadu živimo - piše jedan čitalac.

Deponija u Ulici Druga Nišavska; foto: čitalacOd prošlog vikenda, kako piše na sajtu Grada Niša, Javno-komunalno preduzeće Mediana uvelo je i nedelju kao redovni radni dan.

Sa 220 lokacija prazniće kontejnere i čistiti smeće koje se baca pored posuda za njegovo odlaganje – piše na sajtu Grada.

Koje su sve to lokacije nisu precizirali, ali su istakli da je glavni inicijator tog poteza bila gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Koja je direktoru JKP "Mediana" Dragoslavu Pavloviću prenela sugestije građana koji joj u razgovoru vrlo često prijavljuju divlje deponije i nered pored kontejnera na području grada, koji se, kako sugrađani ističu, prave uglavnom vikendom – navode na sajtu.

Dodaju da su u proteklih sedam dana ekipe Mediane uklonile divlje deponije na Viniku, u Pasi Poljani, Lalincu, Suvom Dolu i Tvrđavi (Rovče).

Da li se među 220 lokacija ubrajaju i one koje građani svakodnevno prijavljuju preko aplikacije "Prijavi problem", nije poznato.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.